Udland

Belgiske politifolk beskudt under terrorrazzia: Formodet gerningsmand dræbt

Fire belgiske politimænd er såret efter en razzia i forbindelse med Paris-angreb. En formodet gerningsmand meldes dræbt.

Fire politifolk blev såret af skud i Bruxelles tirsdag eftermiddag, da de var ved at foretage en razzia i et hus i forbindelse med efterforskningen af de islamistiske angreb i Paris i november, oplyser politifolk i den belgiske hovedstad.

Politiet dræbte en af de formodede gerningsmænd efter en omfattende menneskejagt i byen. Han blev ramt af skud, efter at en helikopter havde lokaliseret ham.

Der hersker tvivl om, hvorvidt der blev jagtet to eller tre mistænkte.

-

De mistænkte flygtede hen over nogle hustage efter skyderiet. Der var medierapporter om, at en politimand blev ramt af et skud i hovedet. De tre øvrige var lettere såret.

Anklagemyndigheden siger, at en eller flere mistænkte barrikaderede sig i en lejlighed efter skyderiet. 

Ifølge belgiske medierapporter blev der affyret over 30 skud. 

Fransk politi deltager i aktion

Politifolkene var ved at foretage en husundersøgelse i den sydlige forstad Forest, da de blev beskudt. Forest ligger nær bydelen Molenbeek, som meldes afspærret af svært bevæbnede politistyrker.

Det franske indenrigsministerium siger, at franske politifolk deltager i politiaktionen Bruxelles. Ifølge den belgiske justistminister er en af de sårede betjente fransk.

En række udrykningskøretøjer er på stedet, hvor der blev skudt.

-

Mistænkte og medhjælpere fra terrorangreb i Paris jages endnu

Under politiets jagt på de mistænkte i Forest, der ligger stik syd for Bruxelles' centrum, blev et område omkring jernbanen, som forbinder Amsterdam og Paris, afspærret, og en Audi-bilfabrik blev omringet. 

De belgiske sikkerhedsstyrker jager stadig mistænkte og medhjælpere fra et islamistisk netværk, som var involveret i massakren i Paris 13. november, hvor 130 mennesker blev dræbt og 200 blev såret.

-

En af de hovedmistænkte fra Paris-angrebene, den 26-årige Salah Abdeslam, som har fransk statsborgerskab, er stadig på fri fod. Han forlod Paris, kort efter hans bror havde udløst en selvmordsbombe. En anden mistænkt fra Paris-angrebet, Mohamed Abrini, er også på fri fod.

De belgiske myndigheder har anholdt og sigtet 10 eller 11 personer i månederne efter massakren i den franske hovedstad. Otte andre er varetægtsfængslet.