Udland

Romney deltager i Kasich-kampagne for at stække Trump

Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney vil støtte alle andre republikanere end Donald Trump.

Den tidligere republikanske præsidentkandidat Mitt Romney vil mandag deltage i Ohio-guvernør John Kasichs valgkampagne. Det bekræfter kilder i Kasichs stab over for nyhedsbureauet AFP.

Mitt Romney vandt i 2012 Republikanernes nominering som præsidentkandidat, men tabte efterfølgende klart til Barack Obama. Han har for nylig gjort sig bemærket ved at kalde Donald Trump "falsk" og en "svindler".

- Donald Trump har hverken format eller dømmekraft til at blive amerikansk præsident. Hvis Republikanerne vælger ham som præsidentkandidat, vil det få vidtrækkende konsekvenser for vores parti, sagde Mitt Romney i en tale i Utah tidligere på måneden.

Det er første gang i primærvalgene, at Mitt Romney deltager i en kandidats kampagne. Romneys lejr oplyser til AFP, at den tidligere kandidat vil gøre sit til, at en af de tre modstandere til milliardæren Donald Trump bliver nomineret til præsidentkandidaturet.

Vil ikke pege på Kasich som kandidat

Mitt Romney vil derfor ikke officielt pege på John Kasich som præsident.

Hos Republikanerne er senator Marco Rubio, senator Ted Cruz og guvernør John Kasich de resterende udfordrere til Donald Trump.

Mange republikanere er urolige ved tanken om, at Trump skulle gå hen at vinde den republikanske nominering.

Flere primærvalg i vente

Tirsdag lokaltid peger en række delstater, deriblandt traditionelle svingstater som Florida og Ohio, på deres foretrukne kandidat.

Kandidaten, der tager sejren ved primærvalget i netop de to stater, vinder alle statens delegerede, som ellers oftest bliver fordelt proportionelt mellem kandidaterne.

Trump fører ifølge CNN med 460 delegerede, Ted Cruz har 370, Marco Rubio har 163, mens John Kasich har 63.

Det kræver 1237 delegerede at vinde nomineringen.