Udland

Merkel fastholder flygtningepolitik trods vælgerlussing

Regeringen vil føre den samme flygtningepolitik som hidtil, fastslår forbundskansleren efter valgnederlag.

En talsmand for den tyske forbundskansler, Angela Merkel, siger til nyhedsbureauet AFP, at den nuværende linje i tysk flygtningepolitik vil fortsætte trods udfaldet af valgene i tre delstater, hvor det højrepopulistiske parti Alternative für Deutschland (AfD) søndag vandt en jordskredssejr.

Valgene er blevet opfattet som en lakmusprøve på forbundskansler Angela Merkels håndtering af migrantkrisen i Europa. Men Merkel har ingen planer om en kursændring efter at have set valgresultaterne.

- Forbundsregeringen vil beslutsomt fastholde den samme flygtningepolitik - både hjemme og ude, siger Merkels talsmand, Steffen Seibert.

- Målet må være en fælles og holdbar europæisk løsning, som fører til en betydelig reduktion af antallet af flygtninge i alle EU-lande, tilføjer han.

Flygtningedebatten har fyldt på bekostning af andre emner

Seibert siger, at Merkel vil fastholde en strategi med at styrke sikkerheden ved EU's ydre grænser og samarbejde med Tyrkiet om at reducere flygtningestrømmen.

- Inden for landets egne grænser vil vi forsøge at gøre integrationen af mennesker, som har søgt asyl her, lettere. Vi gør det klart, at integrationen skal ske i vores system med lov og orden og baseret på vores fælles værdier.

På bekostning af mange andre emner har flygtningedebatten været i højsædet under valgkampen i Sachsen-Anhalt, Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz.

CDU tabte søndag slaget om magten i to af de tre delstater, hvor der samlet bor omkring 17 millioner tyskere. CDU opnåede ikke flertal i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz i det sydvestlige Tyskland.

Merkels parti bevarede hovedrollen i Sachsen-Anhalt i øst. Men også her ringede alarmklokkerne for forbundskansleren, da AfD fik 21,5 procent af stemmerne.