Udland

Nordkoreansk ubåd forsvundet: Er den sunket?

Nordkorea har mistet kontakten til en af deres ubåde. Amerikansk militær vurderer, den er blevet ramt af en defekt og kan være sunket.

Amerikanerne har med satellitter, fly og skibe i flere dage observeret ubåden, da den her sidst på ugen så pludselig forsvandt. Herefter begyndte den nordkoreanske flåde at lede efter den manglende båd. Det skriver CNN.

USA deltager i øjeblikket med 17.000 amerikanske og 300.000 sydkoreanske soldater i en stor militærøvelse i Sydkorea. Det er under denne øvelse, amerikanerne har observeret og fulgt det nordkoreanske undervandsfartøj. Det er usikkert om det stadig driver rundt under vand, eller om det er sunket, men amerikanerne mener, det er mest sansynligt, at ubåden er blevet ramt af en fejl.

Netop den amerikansk/sydkoreanske militærøvelse har været med til at øge spændingen på den koreanske halvø de seneste tid. Atmosfæren er i forvejen ikke i top efter Nordkorea i torsdags affyrede to kortrækkende testmissiler, som en del af landets intentioner om at udvikle atomvåben.  

Ifølge Nordkoreas statslige nyhedsbureau KCNA har Nordkoreas leder Kim Jong Un beordret flere våbentests, som svar på nabolandets og amerikanernes militærøvelse.

Det vurderes at Nordkorea er i besiddelse af omkring 72 ubåde.