Nyheder

Verdens største kolos på jomfrurejse: Så vild er den

Verdens ubestridt største krydstogtskib ’Harmony of the Seas’ sejler nu på verdenshavene. Kom helt tæt på den imposante mastodont.

Den nye mastodont ’MS Harmony of the Seas’ blev søsat torsdag.

Harmony of the Seas er 361 meter langt, og det gør det til verdens ubestridt største krydstogtskib. Til sammenligning var Titanic 269 meter langt.

Skibet kan fragte 5400 krydstogtpassagerer rundt på verdenshavene og har været under konstruktion siden september 2013 i Saint-Nazaire i det vestlige Frankrig.

Skibet er ejet af det amerikanske rederi Royal Caribbean International.

Robotbartendere og surfing på dækket

MS Harmony of the Seas

361 meter langt

37 kahytskategorier

220.000 bruttoton

2.700 kahytter

5.400 gæster

15 dæk

Selvom skibet ikke er klar til offentligheden endnu, er der sluppet brudstykker af information ud om, hvordan Harmony of the Seas er indrettet.

Skibet har blandt andet sin egen Jamie Oliver-restaurant og en Starbucks café. Midt i skibet er der indrettet en park med gangstier og såkaldte ’tropiske områder’.

Harmony of the Seas har udstyret skibet med en rutsjebane, der strækker sig over ti dæk. Derudover kan gæsterne surfe – ja, surfe – i en simulator på dækket.

På Harmony of the Seas kan gæsterne tage en tur i den rekordlange vandrutsjebane, der strækker sig over ti dæk.
Har man penge nok, kan man købe sig ind i en af de store 'Royal Suites'.
På dækket kan man slå tiden ihjel ved at surfe.

Harmony of the Seas har overtaget rollen som verdens største krydstogtskib fra 'Allure of the Seas', der også ejes af Royal Caribbean.  

Herunder kan du se, hvordan gæsterne bliver serveret af robotbartendere: 

Du kan få en oversigt over de forskellige dæk på skibet her.

Ingen planer om Danmark

Men der går stadig en rum tid, inden de første 5400 gæster kommer ombord. Den første søsætning er en test, for at undersøge om alt fungerer, som det skal.

Skibets første tur på havet er derfor ikke med betalende gæster, men er en prøvesejlads med 500 mandskabsmedlemmer om bord. I alt kan skibet rumme 2394 medarbejdere.

Her kan du få et smukig ind i opdelingen af kolossen Harmony of the Seas
Harmony of the Seas skal efter planen på sin jomfrurejse med betalende gæster den 22. maj og skal derefter primært sejle i Caribien.

Harmony of the Seas skal efter planen på sin jomfrurejse med betalende gæster den 22. maj og skal derefter primært sejle i Caribien.

Den første tur går dog til Barcelona. Der er endnu ikke nogle officielle planer om, at skibet ligger til kaj i Danmark, fortæller krydstogtchef Arnt Møller Pedersen fra Copenhagen Malmø Port (CMP), der er ansvarlig for afviklingen af krydstogttrafikken i København.

- Vi kan i princippet godt tage de helt store skibe i København, men problemet er, at de er for lange til at gå ind i Stockholm og Sankt Petersborg, hvor turen typisk går videre efter et stop i København, siger Arnt Møller Pedersen.

- Det her skib kan tage næsten 5.500 passagerer. De største vi får i København i øjeblikket kan tage 4.100 passagerer. Det er typisk generationen før det her skib, siger han.

Du kan se det kæmpe krydstogtskib i videoen øverst på siden.