Udland

Trump: Ben Carson støtter mig som præsidentkandidat

Den tidligere præsidentkandidat vil fredag udtrykke sin støtte til Donald Trump forud for en række primærvalg.

Republikanernes frontløber i den amerikanske primærvalgkamp, Donald Trump, får fredag støtte fra endnu en prominent personlighed.

Ved torsdagens tv-debat mellem de fire tilbageværende kandidater fra Republikanerne, bekræftede Trump nyheden, som Washington Post få timer forinden havde skrevet. Han fik det dog til at lyde som en selvfølge, da han sagde, at han tidligere torsdag havde mødtes med Ben Carson, "der i øvrigt vil udtrykke sin støtte til mig i morgen tidlig" (fredag, red.).

Ben Carson og Donald Trump vil annoncere nyheden på et fælles pressemøde i Palm Beach i delstaten Florida, hvor der tirsdag i næste uge holdes et primærvalg, der er blevet beskrevet som særdeles vigtigt for den videre valgkamp.

Ben Carson, der betegnes som konservativ, er den anden tidligere republikanske præsidentkandidat i denne primærvalgkamp, der støtter Trump.

Tidligere har New Jerseys guvernør, Chris Christie, også erklæret sin støtte til den kontroversielle milliardær, der indtil videre har samlet flest delegerede sammen hos Republikanerne.

Urolige ved tanken om Trump i Det Hvide Hus

Donald Trump har endnu ikke peget på, hvem han eventuelt vil satse på som vicepræsident, såfremt han skulle rykke ind i Det Hvide Hus næste år.

Mange republikanerne er urolige ved tanken om, at Donald Trump skulle gå hen og vinde den republikanske nominering. Derfor kan Ben Carsons støtte muligvis berolige partiets mange konservative kræfter, der er i tvivl om, hvorvidt Trump er en af dem.

Donald Trumps nærmeste forfølger i primærvalgkampen, Ted Cruz, fik torsdag opbakning fra den republikanske Utah-senator, Mike Lee. Det er Cruz' første rygklap denne valgkamp fra en partifælle i Senatet, hvor mange republikanere ikke bryder sig synderligt om ham og hans stil.

Ud over Trump og Cruz er Marco Rubio og John Kasich også fortsat med i den republikanske primærvalgkamp.