Udland

15-årig voldtaget og brændt ihjel i Indien

Indiske kvinder har flere gange demonstreret i kølvandet på de grove voldtægter i landet. 
Her råbes slogans i Kolkata i januar i år, hvor seks mænd blev dømt for at have voldtaget og dræbt en 20-årig kvindelig studerende i 2013. DIBYANGSHU SARKAR / Scanpix Denmark

En 15-årig indisk kvinde er onsdag død, efter hun tidligere på ugen blev voldtaget og sat ild til, oplyser indiske myndigheder.

En voldtægt og efterfølgende ildspåsættelse har kostet en 15-årig indisk kvinde livet. Det oplyser indisk politi onsdag, skriver nyhedsbureauet AP.

Kvinden har ligget på hospitalet i den indiske hovedstad New Delhi siden mandag, hvor den grove forbrydelse fandt sted i en landsby lidt uden for hovedstaden. Den unge kvinde ankom ifølge AP til hospitalet i livsfare med alvorlige forbrændinger på over 95 procent af kroppen. 

Siden har personalet forsøgt at behandle kvinden, som dog ikke stod til at redde og afgik ved døden tidligt onsdag morgen, siger politibetjent Yadram Singh fra politiet i provinsen Uttar Pradesh ifølge AP.

20-årig mand anholdt og sigtet

Politiet har anholdt en 20-årig mand, som sigtes for at have voldtaget kvinden og efterfølgende sat ild til hende.

Ifølge den 15-åriges familie har den 20-årige mand angiveligt stalket kvinden i flere måneder, og familien har derfor tidligere klaget til politiet over manden, ligesom den 20-årige sidste år modtog en advarsel fra politiet om at holde sig væk fra den unge kvinde. 

Tirsdag blev manden anklaget for flere lovovertrædelser blandt andet voldtægt og mordforsøg. En anklage som nu vil blive omstødt til mord, da kvinden er afgået ved døden, siger Yadram Singh ifølge AP. 

Adskillige voldtægter af kvinder og børn

Den grove voldtægtsepisode er blot seneste i en række af voldtægter og massevoldtægter af kvinder og børn i Indien, som har vækket vrede både nationalt og internationalt.

I april 2015 tog en 14-årig indisk pige sit eget liv efter at være blevet voldtaget af fem mænd i provinsen Uttar Pradesh, ligesom en ung studerende mistede livet i et seksuelt overfald i 2012. 

Også en 52-årig dansk kvinde blev i januar 2014 voldtaget af en gruppe mænd, efter hun havde været på Nationalmuseet i New Delhi og ikke kunne finde vej tilbage til sit hotel. 

Indien registrerede knap 37.000 voldtægter i 2014.