Syrien: Mindst 24 civile dræbt efter våbenhvilen trådte i kraft

De seneste fem døgn med delvis våbenhvile i Syrien har 24 civile mistet livet.

Siden våbenhvilen i Syrien trådte i kraft ved midnat mellem fredag og lørdag, er der sket et "kæmpe fald" i antallet af dødsfald blandt civile. Det oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder torsdag.

Således har 24 civile mistet livet i løbet af de første fem døgn med delvis våbenhvile i det krigshærgede land. De dræbte omfatter blandt andre fem kvinder og seks børn, oplyser gruppen.

- Alene fredag, som var dagen før, at våbenhvilen trådte i kraft, døde 63 civile, herunder 11 børn, siger direktøren for den London-baserede gruppe, Rami Abdel Rahman. Ifølge ham blev 38 civile i gennemsnit dræbt hver dag i februar.

Siden konflikten i Syrien brød ud i marts 2011, er flere end 270.000 mennesker - heriblandt flere end 79.000 civile - blevet dræbt.

Våbenhvilen er forhandlet i hus af USA, Rusland og flere stormagter, og både det syriske regime og 100 oprørsgrupper har godkendt aftalen. Våbenhvilen har betydet, at en stor del af kampene i Syrien har været stoppet siden lørdag.

Islamisk Stat (IS) og al-Nusra Fronten er ikke en del af våbenhvilen og er derfor fortsat mål for luftangreb i landet.