Analytiker: Hillary bliver på tronen og Trump vinder på splittelse

Sanders får svært ved at udfordre Clinton efter Super Tuesday - og de republikanske modkandidaters splittelse gavner Trump, siger analytiker.

Det amerikanske primærvalgkamp nåede natten til onsdag dansk tid sit hidtidige højdepunkt, da både Republikanerne og Demokraterne var i kamp på den såkaldte Super Tuesday.

Her har demokratiske og republikanske vælgere i 12 delstater givet deres bud på, hvem, de mener, skal repræsentere deres parti til præsidentvalget i USA til november.

USA-analytiker Mads Fuglede samlede tidligt onsdag morgen op på primærvalgets hidtidige resultater på TV 2 NEWS:

- Det er stadig lidt uklart og sløret, hvad resultatet er på republikansk side. Men der er for mange kandidater ved siden af Donald Trump til, at de rigtig kan blive enige om, hvem der skal udfordre ham. Modkandidaterne er splittede i deres opposition imod ham, og den eneste det gavner, er selvfølgelig Trump, siger Mads Fuglede og fortsætter:

- Hos Demokraterne er vi ved at være i en situation, hvor det er meget tydeligt, at Bernie Sanders får svært ved at vippe Hillary Clinton af tronen. Det er derfor tydeligt, at man nu i stedet ser frem mod valget, og i stedet for at føre valgkamp imod hinanden, har man i stedet en form for politisk pasha, lyder det. 

Hør Mads Fuglede uddybe i klippet over artiklen.  

I vores overbliksartikel kan du se, hvordan stemmerne falder ud i de 12 delstater.

Tv2.dk livebloggede desuden natten igennem om super Tuesday.       

De vil have Det Hvide Hus
square to 16x9

Trump-generatoren ™

Få en personlig fornærmelse
Du skal indtaste navn, for at få en fornærmelse, dummy!

Trump-generatoren ™

Lyder det for langt ude? I virkeligheden er det meget tæt på, hvad virkelighedens