Donald Trump

Optagelsen der kan afsløre Trump: Var hans forslag bare en spøg?

Trump skal have antydet over for The New York Times, at han ikke vil gennemføre forslag om grænsemur.

Donald Trumps rivaler i kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat har indtrængende opfordret ham til at bede avisen The New York Times om at offentliggøre optagelser af et interview med ham, hvor han ifølge flere rapporter siger, at han ikke mener sine forslag om at stoppe indvandringen fra Mexico med en mur langs grænsen.

Nyheds-hjemmesiden BuzzFeed rapporterer, at Trump skulle have antydet over for redaktører på The New York Times, at han formentligt ikke vil gennemføre sine forslag på området, hvis han skulle blive valgt ind i Det Hvide Hus.

Trump har opfordret til, at alle illegale indvandrere skulle deporteres, ligesom han har sagt, at han vil få den mexicanske regering til at betale for en mur langs landets grænse til USA.

- Donald Trump bør anmode The New York Times om at frigive lydoptagelserne fra interviewet, så vi præcis kan få at vide, hvad han mener om disse emner, som er en hjørnesten i hans valgkampagne, siger senator Marco Rubio fra Florida i en erklæring.

Ted Cruz: Offentligør optagelsen inden Super Tuesday

En anden af Trumps rivaler, senator Ted Cruz fra Texas, opfordrer Trump til at få offentliggjort interviewet inden Super Tuesday.

- Det er enten det ene eller det andet. Det er enten ikke sandt, eller han siger rent faktisk nu til The New York Times redaktører: "I skal ikke tillægge det nogen betydning, hvad jeg siger om indvandring, fordi jeg, Donald Trump, har ingen planer om at gøre noget af det, som jeg siger," hedder det i den opfordring, som Cruz fremsatte i en valgtale i San Antonio.

BuzzFeed har citeret redaktøren af The New York Times' lederkommentarer, Andrew Rosenthal, for, at han ikke vil kommentere, hvad der blev sagt uden for referat under mødet.

- Hvis Trump ønsker, at vi skal offentliggøre udskriften af interviewet, så kan han gøre det, og så vil vi tage stilling til det, siger Rosenthal.

På Super Tuesday vælger en lang række amerikanske stater deres foretrukne præsidentkandidat.