Udland

I dag fylder han 15 år - hans søn fylder 5 år

Eric og Fred Shekoufeh. Eric Shekoufeh / Eric Shekoufeh

Den 29. februar er en dobbelt særlig dag i familien Shekoufeh.

Det er svært at se, for Fred Shekoufeh ser bestemt ældre ud, men egentlig er han kun 15 år. Og hans søn Eric ligner en ung mand, men han er altså fem år. 

Far og søn er nemlig begge født den 29. februar - og har således kun fødselsdag hvert fjerde år. Det skriver Huffington Post. Oddsene for, at det sker, er angiveligt 1 til 2,1 millioner, ifølge Time.com.

Og faktisk var det slet ikke noget, Fred Shekoufeh tænkte nærmere over, før han i 1979 flyttede fra Iran til USA, og immigrationsmyndighederne kommenterede på den usædvanlige fødselsdato. 

I 1996 blev den 29. februar endnu mere speciel for Fred Shekoufeh. For udover, at han kunne fejre sin første runde fødselsdag,10 år, blev han også far til Eric. 

- Min ekskone havde fødselsveer og sagde; Det er er din fødselsdagsgave, husker Fred Shekoufeh og tilføjer, at da lægen opdagede, det var hans fødselsdag, blev der gjort en ekstra indsats for, at far og søn kunne dele dagen.

Eric Shekoufeh, der i dag studerer på universitet i Californien, synes også, det er noget særligt, at han deler den usædvanlige fødselsdato med sin far. Og han glæder sig til for en gang skyld at kunne fejre den rigtige dato. Ellers plejer han at skulle beslutte sig til, om fødselsdagen skal fejres 28. februar eller 1. marts. 

Da han for fire år siden fyldte fire, fulgte der en del ekstra jokes med, for der fik Eric Shekoufeh sit kørekort. Og lige nu bekymrer han sig mest over, om han får lov til at drikke alkohol på samme tid næste år, når han fylder 21 år.