Udland

Barnepige anholdt for at dræbe 4-årig pige og bære hendes hoved gennem Moskva

En 39-årig kvinde er mandag blevet arresteret i Moskva, efter hun angiveligt har dræbt en lille pige og båret hendes hoved gennem byen.

En skrækkelig scene udspillede sig i den russiske hovedstad Moskva søndag morgen.

En 39-årig kvinde fra Uzbekistan stod ved en metrostation og viste det, der tilsyneladende var et barnehoved. Det skriver blandt andre BBC, og overvågningsbilleder viser russisk politi nedlægge og arrestere en kvinde efter øjenvidner havde slået alarm.

Moskvas undersøgelseskomité bekræfter anholdelsen i en pressemeddelelse, hvor det også skrives, at kvinden havde dræbt barnet af ukendte årsager.

Gik med barnets hoved i en time

Den 39-årige kvinde var barnepige for barnet. Mandag ankom hun til lejligheden som normalt, men da forældrene forlod den sammen med et ældre barn, valgte hun ifølge politiet at slå barnet ihjel.

Herefter skar hun hovedet af pigen og satte ild til lejligheden, som hun forlod med hovedet. Hun lod kroppen ligge, som brandfolk senere fandt med tegn på 'en voldelig død'.

På gaden råbte hun op om, at hun var terrorist og råbte 'jeg er jeres død' og Allahu Akbar', som betyder 'Gud er stor' på arabisk.

Hun gik rundt i en time, inden hun ved metrostationen Oktyabrskoye Polye tog hovedet frem fra en plasticpose og begyndte at vifte det frem og tilbage. Det blev set af et større antal mennesker, som alarmerede politiet.

Tiltalt for mord

Barnepigen er nu placeret på en psykiatrisk institution. Politiet har foretaget en grundig efterforskning af området omkring metrostationen, da hun råbte, at hun havde sprængstof. Det blev dog ikke fundet på hverken stedet eller på hendes person.

Årsagen til mordet er ikke meldt ud af myndighederne, men ifølge mediet Express har hun forklaret, at hendes mand har været hende utro og at hendes eget barn er dødt.

Hun bliver nu tiltalt for mord på spædbarn efter den russiske straffelov.