Udland

Manden med det halve ansigt

En 3D-printer har været med til at lave Eric Mogers nye ansigt. Halvdelen af ansigtet blev fjernet, efter en kræfttumor truede med at tage hans liv.

Vi skal advare mod stærke billeder i videoen og længere nede i artiklen

Fire år efter han mistede halvdelen af sit ansigt på grund af kræft, har den nu 63-årige Eric Moger fået sit liv tilbage på sporet efter en succesrig ansigtstransplantation.

I Channel 4-dokumentaren Manden med det halve ansigt følger man Eric Moger og hans kæreste Karen Hunger, der med lægernes hjælp får genopbygget sit ansigt med hjælp fra en 3D-printer.

- Jeg har aldrig troet, at det ville nå det her niveau. Jeg tror, jeg kan tale meget bedre, end jeg kunne før, siger Eric Moger i dokumentaren, da han for første gang ser sit nye ansigt.

- Det ser næsten normalt ud igen. Det er fremragende. Nu er han endelig hel at se på igen, siger Karen Hunger.

En 3D-printer har designet Eric Mogers nye ansigt

Tumor på størrelse med tennisbold

I 2009 fik Eric Moger fjernet en kræfttumor på størrelse med en tennisbold i ansigtet. I årene efter prøvede lægerne med otte forskellige indgreb forgæves at forbedre hans livskvalitet og genopbygge hans ansigt, så han kunne tale og spise igen.

Som du kan se i videoen øverst i artiklen, er det først da Dr. Kalavrezos fra University College London Hospital overtager, at Eric Moger begynder at se fremskridt og håbe på, at han får et ansigt tilbage.

Eksperterne fra hospitalet i London begynder en 11 måneder lang genopbygning af Eric Mogers ansigt med den seneste teknologi.

Sådan virker 3D-printeren

Eric Mogers nye ansigt er den første af sin slags i Storbritannien. Det blev lavet ved brug af en 3D-printer.

Først blev hans ansigt scannet, så lægerne fandt ud af, hvordan hans nye ansigt skulle se ud. Lægerne brugte et spejlbillede af den del af ansigtet, der ikke var fjernet efter kræfttumoren.

3D-printeren støbte herefter en kopi af ansigtet i nylon lag for lag, og det blev brugt til en silikone-protese.

Eric Moger fik fjernet en kræfttumor i ansigtet i 2009

Mad faldt ud af ansigtet

Efter Eric Moger gav afkald på sit ansigt, har han ikke kunnet spise. Når han forsøgte, faldt maden ud af ansigtet gennem et stort hul i den ene side. Han er blevet ernæret gennem en sonde i maven.

Derudover har han ikke kunnet tale særligt godt, fordi hans tunge ikke sidder ordentligt fast. Når han skulle sige noget, skulle han holde fast på ansigtet med sin hånd.

I dokumentaren følger man den langvarige proces, hvor Eric Moger over en længere periode gennemgår den vanskelige ansigtsrekonstruktion.

Nyt ansigt inden bryllup

Eric Moger og hans kæreste Karen Hunger håber på, at lægerne kan færdiggøre hans silikoneprotese inden parrets bryllup.

Parret mødte hinanden, inden Eric Moger blev ramt af kræft, og selv om han har mistet halvdelen af sit ansigt, har hun støttet ham igennem alle årene.

- Det har ikke været let. Jeg har mine dårlige dage, men min familie støtter mig, og mit barnebarn Amelia gør mine dage lysere, fortæller Karen Hunger.

- Hun er fantastisk med Eric Moger. Hun er kun tre år gammel og har aldrig været skræmt af ham, forklarer hun.

Til højre for næsen kan man se Eric Mogers tunge inde i ansigtet

Frygter kræften kommer igen

Undervejs bliver Eric Moger desværre ramt af adskillige anfald, hvor han efterfølgende døjer med hovedpine. Han får også vabler i ansigtet og en slem bakterieinfektion som følge af ansigtsrekonstruktionen.

I en periode frygter parret, at kræften er ved at vende tilbage til ansigtet, men det viser sig heldigvis ikke at være tilfældet.  

I dag er Eric Moger fuldstændig fri af kræft.                                      

Se klippet øverst i artiklen.

Og husk, at du kan se hele dokumentaren på TV 2 PLAY.