Udland

Cameron presset i bund af hård britisk presse

Mange britiske aviser har allerede ’dødsdømt’ Camerons aftale om EU-reformer.

”Du kan ikke vinde, premierminister”, ”Sidste chance” og et billede af en sammenbidt David Cameron med ordene ”ansigtet, der siger det hele”.

Det er ingen hemmelighed, at den britiske presse er kendt for at være meget skeptisk, når det kommer til EU. Et faktum, som langt fra har ændret sig, når det kommer til det topmøde, som fredag går ind i sin anden dag i Bruxelles, og hvor den britiske premierminister, David Cameron, mere end nogensinde før er i vælten.

- Alle de aviser, som skriver sådan, er meget EU-skeptiske, så de vil altid lægge denne (hårde, red.) linje. Men dét, at de allerede under topmødet har besluttet, at det er dårligt for Storbritannien, betyder også, at det er skidt for Cameron, fortæller den britiske EU-journalist Ian Wishart.

Toneangivende avis: Cameron har det svært

TV 2 har mødt og snakket med ham og flere af de andre britiske journalister, som befinder sig til topmødet i Bruxelles for at finde ud af, hvordan den britiske presse ser på Camerons genforhandlinger med EU.

Selv Financial Times, en af de mest anerkendte aviser både i London og Bruxelles, konkluderer, at det ser skidt ud for Cameron.

- Der har været en masse forberedelse op til det her. Cameron har rejst rundt i Europa i seks måneder for at se alle (stats- og regeringschefer, red.), og for at prøve at bygge denne pakke op. Men sandheden er, at den ikke er gået særlig godt igennem i Storbritannien, fortæller Alex Barker, der er redaktør ved Financial Times.

Tre-skjorters topmøde

Hos BBC, Storbritanniens nationale radio- og tv-station, har man fordoblet bemandingen til topmødet. Fra de vanlige cirka 15 faste Bruxelles-journalister til denne gang en gruppe på 30 medarbejdere. BBC’s Europa-korrespondent Gavin Lee fortæller, at de har forberedt sig på nogle lange forhandlinger mellem Cameron og EU-landene.

- Vi kalder det de tre skjorters topmøde, Cameron har taget tre skjorter med, for det vil tage lang tid, fortæller BBC’s Europa-korrespondent Gavin Lee.