Udland

Anja reddede nigeriansk ”hekse”-dreng: Nu hyldes hun i hele verden

Kina, Indien og USA. Historien om Anja Ringgren Lovéns redning af en udsultet nigeriansk dreng er nået vidt omkring.

Historien om Anja Ringgren Lovéns redning af en toårig udstødt nigeriansk ”hekse”-dreng er i løbet af få dage nået hele verden rundt.

Den danske nødshjælpsarbejder fandt i slutningen af januar en stærkt forkommen dreng på gaden, som hun siden har døbt Hope. Og efter et Facebook-opslag med en bøn om hjælp lykkedes det hende på kort tid at indsamle en million kroner til behandling af drengen.

Det er blevet bemærket i både USA, Kina og Indien.

Under overskriften ”Billeder af sultende 'heksebarn' fører til massive donationer og et glimt af håb” skrev South China Morning Post torsdag om den rørende historie.

Indiske India Today kalder det for ”en glad historie”, og i amerikanske Huffington Post bliver redningen beskrevet som ”hjerteskærende”.

Overtroiske forældre smider 'heksebørn' på gaden

Anja Ringgren Lovén, der er direktør og stifter af den velgørende organisation DINNødhjælp, har siden 2012 arbejdet i Afrika for at forbedre særligt nigerianske børns levevilkår. 

Hun fortæller, at det langt fra er unormalt at se nigerianske børn på gaden. De bliver udstødt på grund af en udbredt grad af tro på hekseri i store dele af samfundet. Det sker ofte, når det går dårligt for familien. Eksempelvis efter en dårlig høst eller ved pludselig død.

- De lever i et barbarisk terræn i primitive, fattige landsbysamfund, hvor indbyggerne er ekstremt overtroiske og tilbeder okkulte grupper. Når vi kommer derud, er man bogstavelig talt tilbage i 1500-tallet. Børn er blevet halshugget eller hængt op i træerne, siger Anja Ringgren Lovén.

Overladt til dem selv vandrer de alene rundt på gaderne, og det var samme skæbne, toårige Hope led, indtil den dag i januar, hvor Anja Ringgren Lovén reddede ham.

- Vi ved, det er normalt, at børn bliver udstødt, men jeg har aldrig set et så lille barn, fortæller hun.

Hope Clinic - Donated by Denmark

Anja Ringgren Lovéns store succes med at samle penge ind til behandlingen af Hope har betydet, at der nu også er råd til at lave en ny klinik til behandling af børn.

Den nye klinik har organisationen valgt at kalde Hope Clinic. Opkaldt efter den lille dreng, som længe ikke havde meget håb selv.

Nu er han i bedring på hospitalet. Hope har både fået daglige blodtransfusioner og antibiotika. Ifølge Anja Ringgren Lovén skal Hope nok være indlagt i en måned eller to endnu, inden han kan begynde sin nye hverdag på børnehjemmet.

Medier i eksempelvis Ghana og Nigeria har også skrevet om sagen.

Anja Ringgren Lovén har tidligere været i TV 2 Nords Nordjylland Live for at fortælle om sit arbejde. Det kan du se over artiklen.