Udland

Kina vil finde rumvæsener ved hjælp af dette gigantiske teleskop

Senere i år åbner verdens største teleshop i den kinesiske by Guizhou. Målet er at finde liv i rummet.

Flere end 9000 mennesker bliver nu tvunget til at flytte, fordi de bor for tæt på det næsten en milliard kroner dyre teleskop FAST (The Five hundred meter Aperture Spherical Telescope), skriver The Guardian. Det er nogenlunde det samme antal mennesker, som der bor i Humlebæk eller Nykøbing Mors.

Ifølge Li Yuecheng, der er højtstående embedsmand i kommunistparti Guizhou, skulle flytningen være en nødvendighed, da det vil skabe et bedre miljø for de elektromagnetisk bølger. 

Inden de cirka 9110 indbyggere, der bor i Guizhou, vil blive flyttet, vil hver enkelt hjem modtage et kompensationsbeløb på 12.000 Yuan svarende til cirka 12.500 danske kroner.

Teleskopet er 500 meter i diameter.

Søgen efter rumvæsner er målet

Med flere end 4450 bevægelige paneler vil det færdige teleskop kunne modtage signaler fra fjerne steder i rummet, hvorefter alt information samles. 

Wu Xiangping, der er direktør i det kinesiske astronomisk samfund, fortæller det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, at teleskopets teknologi måske kan gøre det muligt at opsnappe liv i rummet. 

- Teleskopets sensitivitet gør det muligt for forskerne at søge efter intelligent liv i galaksen og undersøge oprindelsen af ​​universet, siger Wu Xiangping. 

Ligeså fortalte den kinesiske astronom Shi Zcicheng til South China Morning, at teleskopet får stor betydning i jagten på intelligent liv. 

- Hvis der findes intelligent liv, som på en eller anden måde har efterladt sig spor eller beskeder, som kan transmitteres i rummet, så kan det findes og modtages af FAST, siger Shi Zcicheng. 

FAST-projektet vil blive verdens største teleskop og vil formentlig stå klar i september i år. 

I videoen herunder kan du se en droneoptagelse fra FAST-projektet. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7xh_sX1NaKM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>