Frygtet virus får paven til at åbne dør for brug af kondom

Hvis man er ramt af zikavirus, kan det være okay at bruge prævention, lyder det fra paven.

Det er okay at bruge kondom, hvis man som kvinde kan blive udsat for den frygtede zikavirus. Det sagde Pave Frans torsdag på et pressemøde på sit fly.

- At forhindre graviditet er ikke nødvendigvis et onde. I visse tilfælde som i dette og sagleg Pave Paul den sjettes omtalte tilfælde er det entydigt. Jeg vil formane lægerne til, at de gør alt, hvad de kan for at finde vacciner og midler mod disse to moskitoer, som forårsager denne sygdom, sagde paven.

Pave Poul den sjette tillod i 1960 en undtagelse fra forbuddet mod prævention for nonner, der arbejdede i Belgisk Congo, hvor der var overhængende risiko for at blive voldtaget.

Abort kan derimod ikke accepteres og er - i modsætning til prævention - ondskab, mener paven.

Store konsekvenser i Latinamerika

Hvis Pave Frans vælger at udsende en reel nødtilladelse til at bruge kondom, vil det være en meget stor begivenhed i den katolske kirke. Det skriver Vox.

Paven har tidligere indikeret, at kirken ville fokusere mindre på prævention og abort, men han har endnu ikke foreslået nye retninglinjer.

Den katolske kirke har et totalforbud mod prævention og abort. Det har store helbredsmæssige konsekvenser især i de katolske udviklingslande i Latinamerika, skriver Vox.

Paven har de seneste seks dage været på besøg i Mexico.