Leopard stod bag disse voldsomme angreb: Nu er den løs igen
Leoparden, der for 10 dage siden angreb seks mennesker på indisk skole, er igen fri. Den undslap søndag sit bur i nationalpark.
Leoparden, der i sidste uge angreb seks personer på en skole i Indien, kan nu tilføje udbryderkonge til sit CV, for den er nu igen på løse poter, skriver BBC.
Den otte år gamle leopard blev fanget efter angrebet på skolen, og søndag blev den bragt til nationalparken Bannerghatta til medicinsk behandling, men nu er den flygtet fra sit bur.
På trods af leopardens generalieblad er der dog ingen grund til, at offentligheden går i panik, lyder det fra de lokale myndigheder.
- Det er en myte, at en leopard kan forvandle sig til en menneskeæder. Der er en meget fjern undtagelse fra reglen. I denne sag er der ingen grund til at være bekymret, siger Ravi Ralph, der er chef for dyrelivet i den sydlige stat Karnataka.
Myndighederne turnerer lige nu rundt til de landsbyer, der ligger i udkanten af parken, for at opfordre folk til ikke at gå i panik.
Det tog 12 timer at fange leopard
Ifølge den pågældende nationalpark undslap leoparden, da dyrepassere åbnede dens bur for at give den mad – sandsynligvis, fordi lågen til buret ikke blev lukket ordentligt. Men på grund af uoverensstemmelserne i forklaringerne, indleder nationalparken nu en undersøgelse, som vil være klar en af de næste dage, lyder det fra Ravi Ralph.
Seks personer kom til skade, da leoparden blev trængt op i en krog ved en swimmingpool på Vibgyor International school i Kundalahalli-området i staten Karnataka.
Derefter tog det myndighederne 12 timer at fange det store kattedyr ved hjælp af et beroligende middel.
129 skoler lukket efter leopard-frygt
Torsdag var den gal igen, da endnu en leopard blev set i udkanten af byen. Derfor beordrede de lokale myndigheder, at 129 skoler skulle holde lukket, ligesom byens borgere blev rådet til til at holde sig indendøre.
Det seneste estimat over antallet af leoparder i Indien lyder på en bestand på 12.000 til 14.000, og - ligesom det er tilfældet med andre dyrearter - er de vilde dyr begyndt at dukke op i beboede områder, da mennesker bl.a. på grund af skovhugst griber ind i dyrenes levesteder. Miljøforkæmpere advarer om, at der i fremtiden vil komme mange flere konfrontationer mellem vilde dyr og mennesker.
Sydafrika beskytter leopardbestanden
I Sydafrika besluttede myndighederne i slutningen af januar i år at gøre al jagt på kattedyret ulovlig i 2016 for at beskytte bestanden af de plettede kattedyr i landet uden dog at vide, hvor stor leopardbestanden i landet egentlig er.
- Vi ved faktisk ikke meget om, hvordan leoparder klarer sig i Sydafrika. De er hemmelighedsfulde dyr, der hovedsageligt er aktive om natten. De lever alene og bevæger sig på store områder, siger han videre, siger Guy Balme fra miljøgruppen Panthera.