Udland

Forsanger om terrornat i Paris: Den aften gjorde våben dem lige

Ifølge forsangeren i Eagles of Death Metal havde den franske våbenlov en afgørende betydning ved terrorangrebet i Paris den 13. november.

I aften vender det amerikanske rockband 'Eagles of Death Metal' tilbage til Paris, efter terrorgruppen Islamisk Stat angreb koncerten på spillestedet Bataclan den 13. november og dræbte 89 personer.

Det var derfor også en tårevædet Jesse Hughes, forsanger i 'Eagles of Death Metal', der mandag gav interview til den franske tv-kanal iTELE.

Da journalisten spurgte ind til den franske våbenlov, gav forsageren udtryk for, at han mente at våbenloven burde laves om. 

- Lad mig spørge dig om dette. Stoppede jeres franske våbenkontrol overhovedet nogle fra at dø? Hvis nogle kan svare ja, så vil jeg gerne høre det, for jeg tror det ikke. 

- Jeg tror, at det eneste, der stoppede angrebet var nogle af de modigste mennesker, som jeg nogensinde har mødt, der åbnede ild mod dødens ansigt, siger Jesse Hughes. 

Våben gjorde folk lige 

Ifølge forsageren kunne besiddelsen af private våben måske have ændret udfaldet den 13. november i Paris og udtrykker samtidig, at det er en udvikling, han ikke bryder sig om på trods af, at han generelt støtter muligheden for private våben.

- Jeg hader, det skal være sådan. Men jeg tror, at den eneste måde, min tankegang har ændret sig på, er nok, at indtil ingen bærer våben, skal alle have dem. For jeg vil aldrig se noget, som det her ske igen, og jeg ønsker, at alle har de bedste chancer for at leve, og jeg så folk dø, som måske kunne have overlevet. 

- Jeg ved folk vil være uenige med mig, men den aften gjorde våben dem lige, siger Jesse Hughes. 

Frankrig har på nuværende tidspunkt en meget restriktiv våbenlov.

Aftenens koncert er "en hellig opgave"

Ved aftenens koncert i 'Olympia Theatre' vil han færdiggøre Bataclan-koncerten, som blev afbrudt for tre måneder siden.

Som kommentar til bandets tilbagevenden til Paris kalder forsangeren koncerten for "en hellig opgave" for bandet. 

- Jeg kan ikke lade de onde vinde. Det er en hellig opgave, siger Jesse Hughes. 

The Eagles of Death Metal spillede den 13. november for omkring 1.500 mennesker, da tre terrorister åbnede ild på spillestedet Bataclan og dræbte 89 personer.

I alt døde 130 under terrorangret i Paris. ISIS tog senere ansvaret for angrebet.