Udland

Eagles of Death Metal afslutter terrorramt koncert i Paris

En fan, der var til stede under terrorangrebet, er ikke sikker på, at han kan gennemføre resten af koncerten.

Det amerikanske rockband Eagles of Death Metal spiller tirsdag resten af den koncert, der 13. november stoppede brat, da islamistiske terrorister åbnede ild og dræbte 90 koncertgængere på det parisiske spillested Bataclan.

Mange fans, som overlevede terrorangrebet, vil være til stede til fortsættelsen, men ifølge nyhedsbureauet AFP, er det ikke alle med billet, der er sikre på, at de kan gennemføre resten af koncerten, som foregår på et andet spillested, Olympia, i Paris.

- Jeg tager hen til Olympia, men jeg er virkelig ikke sikker på, at jeg er i stand til at gå inden for til koncerten, siger Guillaume Munier, som var til stede i Bataclan under angrebet, og som gemte sig for terroristerne i to timer på et lille toilet.

Munier fortæller, at han efter tragedien har det fint med at tage på bar og restaurant med sine venner, men at han stadig er angst ved tanken om at være inde i et rum med tusindvis af andre mennesker.

- Jeg kan godt lide den symbolik, der vil være i at tage til koncerten. På den anden side, har jeg heller ikke lyst til at tage af sted og så besvime til koncerten, siger han til AFP.

- Det handler ikke om, hvorvidt man tager af sted eller ej. Det vil ikke ære mindet af de omkomne mindre at blive hjemme. Alle skal bearbejde dette i deres eget tempo.

Lørdag spillede Eagles of Death Metal i Stockholm. Det var deres første koncert siden angrebet i Paris.

Bandet fortalte sidste år, at det vil være det første band, der spiller på Bataclan, når det efter planen genåbner senere i år.

- Vores venner tog derhen (på Bataclan, red.) for at høre rock n' roll og døde. Jeg vil tilbage dertil og leve, fortalte bandets forsanger, Jesse Hughes, til mediet Vice i november måned.

Terrorister, med forbindelse til terrororganisationen Islamisk Stat, dræbte 130 mennesker og sårede adskillige hundrede flere i en serie af koordinerede angreb i den franske hovedstad 13. november sidste år.

De fleste døde i forbindelse med koncerten med det californiske rockband.