Udland

Over 100 meldes kvæstet efter voldsom togulykke i Kairo

Egypten er ramt af endnu en voldsom togulykke.

Der er meldinger om adskillige tilskadekomne, efter et egyptisk passagertog tidligt torsdag morgen forulykkede i den sydlige del af hovedstaden Kairo.

Det rapporterer flere egyptiske medier, der skriver, at et stort antal ambulancer er sendt til ulykkesstedet.

Landets sundhedsminister, Gamal Al Gohary, oplyser til netmediet Dot Masr, at der ikke er meldinger om nogen omkomne i ulykken, men at 44 personer er kvæstet og kørt på hospitalet.

Det statslige medie Al-Ahram rapporterer om over 100 tilskadekomne.

Toget var på vej fra Aswan til Kairo, da det i den sydlige del af millionbyen påkørte en cementblok og blev afsporet. En af togvognene blev løftet adskillige meter op i luften, viser billeder fra ulykkesstedet.

Forfulgt af lang række ulykker

Ifølge Al-Jazeera er de egyptiske veje og jernbaner kendt for generelt at være underlagt dårlig sikkerhed, og mange egyptere skulle gennem længere tid have klaget over regeringens manglende indsats for at sikre basale sikkerhedsforanstaltninger.

Sidste år blev syv personer dræbt, da et tog og en skolebus kolliderede i Kairo. I 2013 mistede mindst 24 mennesker livet, efter at et tog kolliderede med en minibus og en varebil i en jernbaneoverskæring.

Tilbage i 2012 mistede 50 personer livet, heraf var størstedelen børn, i en ulykke, da en skolebus blev påkørt af et tog i den egyptiske hovedstad.