Tidligere militær leder og krigsforbryder er død

Zdravko Tolimir, der afsonede en livstidsdom for sin medvirken til massakren på 8000 muslimer i 1995, er død.

Den tidligere bosnisk-serbiske general Zdravko Tolimir, der afsonede en livstidsdom for folkedrabet i det tidligere Jugoslavien i begyndelsen af 1990'erne, er død. Han døde i Haag mandag aften og blev 67 år gammel. Det oplyser en talsmand for FN's Krigsforbryderdomstol i Haag tirsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Zdravko Tolimir var en af de militære ledere under hærchef Ratko Mladic, som stod bag den etniske udrensning og krigsforbrydelser under borgerkrigen i Eksjugoslavien.

Han medvirkede blandt andet til massakren af 8000 muslimske drenge og mænd, der blev henrettet i byen Srebrenica i 1995. Massakren betragtes som det største drab på en befolkningsgruppe i Europa siden Anden Verdenskrig.