Udland

Krydstogt i helvede: Skibet blev kastet rundt mellem kæmpebølger

Gigantisk krydstogtskib sejlede ud i Atlanterhavet trods en dyster vejrudsigt. Nu bliver sagen politisk.

En voldsom storm i Atlanterhavet gik i går hårdt ud over krydstogtskibet Anthem of the Seas, der var stævnet ud fra havnen i New Jersey på trods af vejrudsigten.

Der var omkring 4.500 passagerer og 1.600 besætningsmedlemmer om bord på skibet - og de troede, at de skulle på et syv dages krydstog ned langs USA's kyst, men skibet blev indhentet af virkeligheden ude i Atlanterhavet. 

Skibets ejere, rederiet Royal Caribbean, blev nødt til at aflyse sejladsen efter et døgn i søen og lade skibet sejle tilbage til New Jersey.

Stormvejret skabte ni meter høje bølger, som kastede rundt med møblerne og gjorde det farligt at bevæge sig rundt på skibet.

Fire passagerer blev kvæstet - og et ukendt antal blev søsyge.

En talskvinde for Royal Caribbean oplyser til avisen The Guardian, at stormvejret ud for den amerikanske delstat North Carolina, var voldsommere end ventet.

Passagererne om bord lagde billeder ud på internettet, hvor man kan se hvor voldsomt det gik for sig i de timer, hvor det 348 meter lange og 167.800 tons tunge skib blev kastet rundt i bølgerne.

Billederne herunder er fra en passager, illustrerer hvorfor det er klogt at blive indendøre.

Her er det billeder fra en af passagererne - Angela E. Aloupis - som befandt sig på tredje dæk, da skibet mødte stormen.

Anthem of the Seas har ifølge rederiet "havets hurtigste internet" - og en stor del af passagererne havde glædet sig til at se Super Bowl finalen via skibets tv-signal.

Men omstændighederne blev næppe som passagerne havde regnet med, da de bookede turen.

For Super Bowl fandt sted samtidig med at stormen var på sit højeste.

På et tidspunkt var det farligt at færdes ude på skibets gangarealer - men til gengæld tilbød skibets kaptajn, at passagererne frit kunne forsyne sig med indholdet af skibets minibar, mens de kunne høre høje ubestemmelige lyde fra skibets skrog.

Super Bowl finalen blev dog sendt som planlagt - som du kan se herunder.

Robert Huschka, der er redaktør på avisen Detroit Free Press, var om bord på skibet. Han har lagt dette billede op på Twitter for at vise, hvor meget det 18 dæk høje skib krængede.

En af passagererne, Jared Johnson, har lagt denne video ud på YouTube, hvor man kan se de skræmte passagerer og få et indtryk af, hvor meget skibet bevægede sig.

Beslutningen om at lade krydstogtskibet sejle ud i stormen møder nu kritik fra et højtstående medlem af USA's senat.

Den amerikanske senator Bill Nelson er bekymret over, at større skibe sejler ud, selv om der er udsigt til storm.

Demokraten Bill Nelson, der sidder i det udvalg, som overvåger USAs National Transportation Safety Board, drager sagen ind i efterforskningen af fragtskibet El Faro, der gik ned sidste år efter at være sejlet ind i en storm.

33 mistede livet ved den lejlighed.

Fragtskibet El Faro på havbunden. Det sejlede også ud i en storm - men i stedet for at slippe med søsyge, måtte besætningen bøde med deres liv.

Bill Nelson vil have de amerikanske myndigheder til at advare søfolk mod at sejle ud, når der er udsigt til storm.

Krydstogtskibet Anthem of the Seas ved kaj i 2015

Passagererne på Anthem of the Seas får nu deres rejse refunderet - og rederiet beklager hændelsem.