Udland

Bill Cosby får ikke standset sag om sexovergreb

Den aldrende komiker mener ellers, at en gammel aftale med anklagemyndigheden giver ham immunitet.

Den amerikanske komiker Bill Cosby må sande, at en over ti år gammel sag om et påstået seksuelt overgreb på en kvinde nu kan havne i retten.

En domstol i Norristown, Pennsylvania, afviste onsdag lokal tid den 78-årige Cosbys appel om at afvise sagen, skriver Reuters.

Hans advokater har argumenteret for, at en tidligere aftale med anklagemyndigheden gav ham immunitet mod videre retsforfølgelse.

Aftalen var angiveligt årsag til, at Cosby i sin tid gik med til at afgive forklaring i en civil retssag.

Her indrømmede han at have givet en kvinde det, som han har beskrevet som allergimedicin, før de havde seksuelt samvær. Samvær, som Cosby hævder, at kvinden havde givet samtykke til.

Dommer Steven O'Neill konkluderede dog i retten, at aftalen ikke gav grundlag for at stoppe en eventuelt kommende straffesag mod den kendte komiker og tv-stjerne.

- Jeg finder hermed ingen grund til at støtte begæringen fra Cosbys advokater, siger han ifølge Reuters.

Næste skridt i processen er en høring for at fastslå, om der er tilstrækkelige beviser i sagen til, at det kan føre til en decideret retssag.

Kvinden har sagt, at Bill Cosby sløvede hende med alkohol og medikamenter, før han voldtog hende. Over 50 kvinder har anklaget Cosby for overgreb, som går så langt tilbage i tid som til 1960'erne.

Mange af sagerne er forældet, og sagen i Pennsylvania er den eneste, som indtil videre har ført til en strafferetlig behandling.