Udland

Merkel til flygtninge: I skal rejse hjem igen, når krigen er slut

Angela Merkel forsøger at imødekomme kritik af asylpolitikken. Hun siger, at asylansøgere fra Syrien og Irak skal tage hjem, når konflikter er ovre.

Den tyske kansler, Angela Merkel, forsøger at formilde de kritiske røster, som er opstået i kølvandet på Merkels udlændingepolitik.

Hun insisterer nu på, at asylansøgere fra Syrien og Irak skal tage tilbage til hjemlandet, når konflikterne er overstået. Det skriver Reuters.

- Vi er nødt til, at sige til folk, at det kun er en midlertidig tilladelse til at være her og vi forventer, at når der er fred i Syrien – når IS (terrororganisationen Islamisk Stat, red.) er blevet besejret i Irak, så skal du tage til dit hjemland, med den viden du har tilegnet dig, lyder det fra Angela Merkel.

Samtidig siger hun, at det på trods af indsatsen for at integrere og hjælpe flygtningene i landet, er vigtigt at fremhæve, at hjælpen kun er i en begrænset periode.

1,1 million kom sidste år

Angela Merkel noterer sig også, at 70 procent af de flygtninge fra det tidligere Jugoslavien, som kom til landet i 1990’erne, er taget tilbage til deres hjemlande.

Hendes udtalelser kommer efter, at Horst Seehofer, lederen af det konservative CSU, truede med at hive regeringen i retten, hvis ikke hans krav om at sætte en stopper for asylansøgere blev imødekommet.

Merkel er samtidig under pres i forhold til meningsmålinger. En sådan viste i fredags, at 40 procent af tyskerne ønsker at hun bør fratræde på grund af hendes håndtering af flygtningekrisen.

Et rekordstort antal flygtninge og migranter krydsede de tyske grænser sidste år. 1,1 millioner mennesker endte i vores naboland, og Merkel har indtil videre nægtet at lade sig presse fra nogle af de konservative røster i landet til at lukke grænserne eller sætte en effektiv stopper for tilstrømningen.

Angela Merkel har længe forsøgt at overbevise andre europæiske lande om, at det er nødvendigt med en kvoteordning for flygtninge, som ankommer til Europa. Den proces har været langsommelig.

Samtidig er Tyskland i gang med at deklarere lande som Marokko, Algeriet og Tunesien for ’sikre lande’, for at standse asylansøgere fra disse lande. Ifølge Merkel har den marokkanske konge sagt, at de er indstillet på at tage folk tilbage til landet.