Donald Trump

Helt almindelige amerikanere: Derfor elsker vi Trump

Mens de øvrige præsidentkandidater i det republikanske felt i nat var samlet til debat, holdt Donald Trump sin egen fest.

Trump følte sig så dårligt behandlet under den første debat på TV-kanalen Fox News, at han endnu en gang nægtede at lade sig udspørge af stationens vært Megyn Kelly.
 
Hans konkurrenter mobbede ham: For hvordan kan man tage kampen op mod Putin, hvis man er bange for en TV-vært?
 
Men Trump ved, hvad han gør, og som så mange gange før, viste han sin fremragende evne til at iscenesætte sig selv og skaffe omtale. For mens Fox News i nat havde debatten til at tiltrække seere, fik CNN og de andre kanaler nemlig en foræring, fordi Trump holdt sit eget arrangement til ære for veteraner fra det amerikanske militær. Så mens de andre kandidater måtte deles om taletiden på Fox News og finde sig i nærgående spørgsmål, talte Trump uforstyrret på de resterende kanaler.
 
En af Trumps kampagnemedarbejdere fortalte fredag TV 2, hvordan de erklærede Trump-tilhængere må lægge ører til megen kritik og mange skældsord.
 
Men trods dette var der flere timer før hans arrangement en lang kø for at komme indenfor. Vi satte os for at finde ud af, hvorfor så mange helt almindelige amerikanere har forelsket sig i så kontroversiel en kandidat, der blandt andet vil forbyde muslimer at rejse ind i USA.
 

Austin Park, studerende

“Vores land er lige nu ret ustabilt på grund af terrorangreb og økonomien. Obama er snart færdig med sin anden periode, og vi har brug for en stærk leder. Jeg kan godt lide, at Trump ikke kan påvirkes af lobbyister - han har sine egne penge. Han kan sige, hvad han mener. De ting, der skal siges."

Ernie Ratcliff, Vietnam-veteran

"Jeg er vild med alt ved ham, han er en stærk leder. Sådan en har vi trængt til i mange, mange år. Det betyder ikke noget, at han ikke har nogen politisk erfaring. Han har skabt resultater i erhvervslivet, han er en meget succesfuld person. Erhvervslivet er det hårdeste sted at klare sig, og det har han gjort. Han vil få gennemført en masse ting for vores dejlige land.”

Dan Smith, pensionist

"Han finder sig ikke i noget fra nogen. Det vigtigste for mig er, at han vil skaffe vores arbejdspladser tilbage. Og få lukket grænserne. Jeg bor i en lille by, og der er en masse kriminalitet: Spritbilisme og voldtægter. Jeg ved ikke, om gerningsmændene er indvandrere, men det er blevet værre, siden de kom. Nu er 52 procent af indbyggerne latinoer. Der bliver fortalt mange løgne om Trump, men jeg støtter ham. Jeg tænker: Giv ham dog en periode på posten, hvad kan det skade? Det vil i hvert fald ruske op i tingene, og det er der brug for."

Lisa McKinny, studerende

"Jeg kan godt lide, at han tør sige sin mening. Han er måske lidt uden for normen af, hvad folk normalt hører, men jeg tror, at folk gerne vil høre en, der ikke er så politisk korrekt. Som ikke er bange for at forarge. Jeg tror, at han vil tone det lidt ned, hvis han ender med at blive valgt, men jeg kan godt lide, at han bare siger sin mening."

Todd Kosovich, anklager

 "Jeg kan godt lide ham og jeg respekterer ham. Jeg kan godt lide Bernie Sanders (demokrat, red.) og Trump, fordi de er outsidere. USA’s største problem er, at vores kongres er så fastlåst, at intet kan blive gennemført. Og jeg tror, at Trump rent faktisk kan nogle aftaler i hus.”

Abby Benz, studerende

"Jeg kan godt lide, at han er så anderledes end de sædvanlige politikere. Han er ikke særlig politisk korrekt, og han vil gøre tingene på en anderledes måde i modsætning til mange politikere, der bare følger rutinerne og gør, som man forventer. "