Udland

Dødelig ’Big Boy’: Edderkop skal malkes for at redde liv

En sjælden, dødelig edderkop, der er den største af sin art, som nogensinde er blevet fanget i Australien, skal nu malkes for at lave modgift.

Et sjældent eksemplar af den meget giftige Sydney tragtspinder-edderkop er blevet fanget i det sydøstlige Australien, og nu skal den malkes for potentielt at kunne redde liv. Det skriver blandt andre BBC.

Som du kan se i videoen øverst i artiklen, er det ikke hvilken som helst edderkop, der er blevet fanget. Den måler nemlig 10 centimeter på langs, og det gør den til det største eksemplar af sin art, der nogensinde er blevet fanget, udtaler modtageren af edderkoppen.

- Der er måske én, der er større, på et museum et sted, men denne her er den største, vi nogensinde har haft i vores modgift-program, siger Billy Collett, der er supervisor på det australske program, ifølge BBC.

Sydney tragtspinder-edderkoppen er nu hos Australian Reptile Park, hvor den bliver undersøgt. Personalet arbejder på at malke giften fra den sjældne edderkop. Den har et yderst giftigt og potentielt dødeligt bid, men hvis det lykkes personalet at malke giften fra edderkoppen, kan de fremstille modgift.

Big Boy blandt verdens giftigste

Edderkoppen, der har fået navnet ’Big Boy’ (store dreng, red.), blev fanget i et vildtområde nær Newcastle i New South Wales. Det var en venlig sjæl, der indleverede edderkoppen på et lokalt hospital. Hospitalet er samlingspunkt for indlevering af giftige edderkopper til Australian Reptile Park’s modgift-program.

Selvom Sydney tragtspinder-edderkoppen anses som én af de giftigste edderkoppearter i verden, har der ikke været nogen dødelige bid siden 1982. Før da er der registreret 13 dødsfald efter bid fra Sydney tragtspinder-edderkoppen.

Lokale i området opfordres til at indfange og indlevere Sydney tragtspinder-edderkopper til Australian Reptile Park, hvis de kan gøre det, uden at udsætte sig selv for fare.

Sydney tragtspinder-edderkoppen lever i cirka 100 kilometers radius fra storbyen Sydney i Australien. Normalt er den 5-6 centimer lang.  Den yngler i sensommeren, hvor klimaet er mest fugtigt. 

Du kan lære mere om den dødelige edderkop herunder: 

Du kan se den meget giftige edderkop i videoen øverst i artiklen.