Udland

Asylansøgere får lov at bade en dag om ugen i Bornheim

Tysk bystyre vil lempe på forbud der blev indført efter sexkrænkelser

I den tyske by Bornheim mellem Köln og Bonn får mandlige asylansøgere nu sandsynligvis lov til at gå i svømmehallen en dag om ugen.

Det sker efter massiv kritik af det svømmehalsforbud, som byen udstedte tidligere på ugen - efter "flere seksuelle krænkelser" i svømmehallen.

Myndighederne i Bornheim forbød mandlige asylansøgere at gå i svømmehallen i byen, efter kvinder i svømmehallen havde anmeldt seksuelle krænkelser fra mandlige asylansøgere, lød meldingen i første omgang. Men nu trækker første byrådsmedlem i Bornheim, Markus Schnapka, i land.

Ifølge politiet i byen, har der været anmeldt en enkelt seksuel krænkelse. Men den er sket på en gade i byen, hvor en 54-årig kvinde har anmeldt en 18-årig mand for at have gramset på hende.

- Derudover har der også været krænkelser i svømmehallen, men kun af verbal karakter, siger Markus Schnapka til Westdeutsche Rundfunk.

Det var ham som stod i spidsen for at indføre et totalt forbud mod mandlige asylansøgere i Bornheims svømmehal.

Nu vælger bystyret imidlertid at åbne for en ugentlig dag, hvor mandlige asylansøgere kan få adgang til svømmehallen. Politikerne i byen ventes at vedtage en lempelse af forbuddet i morgen, skriver Westdeutsche Rundfunk.

Markus Schnapka fra bystyret har selv mødt asylansøgerne i byen og diskuteret forbuddet med dem. Ifølge Westdeutche Rundfunk var der forståelse blandt nogle af dem, mens andre havde den holdning, at de umuligt kan stilles til ansvar for overgreb, som andre har begået.

Samme kritik kommer fra organisationen Hausverbot für Flüchtlinge, der kalder forbuddet for "diskriminerende".

Hos partiet De Grønne i Nordrhein-Westfalen siger politikeren Mona Neubaur, at hun er glad for, at bystyret er gået i dialog, men hun mener stadig, at beslutningen om at smide alle asylansøgere ud af svømmehallen er racistisk.