Udland

Frivillige fra Danmark anholdt for menneskesmugling på Lesbos

To danskere er sammen med tre spaniere blevet anholdt og sigtet.

Græsk politi har i går anholdt og sigtet to danskere for menneskesmugling på den græske ø Lesbos. Det oplyser den danske nødhjælpsorganisation Team Humanity til Dagbladet Information.

De to mænd er begge medstiftere af Team Humanity, og ifølge organisationens formand Walle El Ghorba sidder de nu varetægtsfængslet og venter på at blive stillet for en dommer.

- Jeg har talt med et af vores medlemmer på Lesbos, der bekræfter, at to andre medlemmer er varetægtsfængslet og sigtet for menneskesmugling. De risikerer fire års fængsel, oplyser Walle El Ghorba, der selv opholder sig i Danmark for tiden, til Information.

Ventede på kystvagt

Ifølge ham sejlede de sigtede, to mænd fra København på henholdsvis 26 og 33 år, i går ud til en båd fyldt med flygtninge, der var ved at synke i Det Ægæiske Hav. De to mænd kontaktede ifølge Walle El Ghorba den græske kystvagt og ventede på dem i omkring halvanden time. Da kystvagten ikke dukkede op, mistede de tålmodigheden og begyndte sammen med en gruppe spanske frivillige at samle de synkende flygtninge op i deres egen båd.

Herefter kontaktede de igen kystvagten, der denne gang reagerede ved at eskortere dem alle til kysten, hvor de to danskere og tre spaniere blev anholdt af politiet. Kort efter blev de løsladt igen. Men natten til onsdag blev de to danskere og de tre spaniere anholdt igen og sigtet for menneskesmugling.

Ifølge Walle El Ghorba var der denne gang ingen flygtninge om bord på Team Humanitys båd. Han afviser desuden, at Team Humanity skal have fragtet flygtninge fra tyrkisk farvand til Grækenland og dermed på tværs af grænsen.