Udland

Sean Penn i politiets søgelys efter møde med mexicansk narkobaron

Hollywood-skuespillerens møde med narkobaronen undersøges nu af myndighederne. HANDOUT / Scanpix Denmark

Hollywood-stjernen Sean Penns møde med berygtet mexicansk narkobaron undersøges af myndighederne.

Mexicanske myndigheder meddeler ifølge nyhedsbureauet AP, at det møde, som narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman og skuespillerne Sean Penn og Kate del Castillo holdt i oktober, er under lup.

- Vi undersøger dette møde og andre, der involverer kontakt med Joaquin Guzman, mens han var på flugt, siger en talsmand.

Carlos Salvatierra, som er professor i jura ved Mexicos Nationale Universitet, siger dog samtidig, at grundlaget for at retsforfølge Penn eller Del Castillo sandsynligvis er for spinkelt, hvis ikke gaver eller penge har skiftede hænder.

Da Oscar-vinderen Sean Penn mødte narkobossen interviewede han ham på vegne af magasinet Rolling Stone. Interviewet fandt sted i oktober, da den berygtede Guzman var på flugt fra mexicansk og amerikansk politi.

'El Chapo' som anses for at være en af de største narkogangstere - hvis ikke den største - verden nogensinde har set, havde selv inviteret Oscar-vinderen Sean Penn på besøg i bjergene i staten Sinaloa i Mexico, hvor han bode.

Her ville narkobaronen blandt andet gerne vide, hvad der skulle til for at lave en film om ham. Interviewet i bjergene blev fulgt op at videointerviews via computere og telefonsamtaler, der senere har vist sig at have været sporet af de mexicanske myndigheder.

Adspurgt om det kontroversielle møde med narkobaron siger Penn, at han ikke har noget at skjule.