Udland

Svensk kvinde befamles nytårsaften: - Må jeg få sex med dig

En svensk kvinde blev passet op af tre udenlandske mænd nytårsaften. Hun optog krænkelserne på sin mobiltelefon.

Anmeldelser om seksuelle overgreb strømmer ind på politistationer i en lang række europæiske byer, hvor kvinder er blevet jaget, befamlet og krænket af et stort antal ukendte gerningsmænd.

De første rapporter kom fra krænkelsernes "epicenter" Köln, hvor politiet har modtaget over 500 anmeldelser fra nytårsnatten, men i den svenske by Gävle – 1.254 kilometer fra Köln har politiet også modtaget en anmeldelse fra en ung kvinde i 20'erne, der led samme skæbne som adskillige hundrede kvinder på nytårsnatten.

Ifølge Arbetarbladet forlod kvinden et diskotek i byens centrum for at mødes med nogle venner. Hun blev hurtigt passet op af tre udlændinge på en mennesketom gade.

Den svenske pige var hurtig til at tage sin mobiltelefon frem, og på videoen, som nu er blevet delt på Facebook, kan man høre den ene mand sige:

- Jeg vil have sex med dig, på dårligt svensk.

Chokeret og bange

En anden af mændene befamler kvinden på bagdelen, og selvom den unge kvinde bliver ved med at afvise, tilbyder en af mændene senere at betale.

I videoklippet kan man høre den stigende panik i kvindens stemme, men mændene opgiver til sidst og lader hende være.

 Jeg var helt alene, og der var ingen andre på gaden. Jeg blev chokeret og bange.

Forulempet kvinde til Arbetarbladet

Går målrettet efter berusede kvinder

Mens historien om de omfattende krænkelser vokser i både Tyskland og Østrig og Schweiz, så ser det ud til, at den svenske pige fra Gävle heller ikke var noget enkelttilfælde i Sverige.

Både i Malmø og Kalmar har adskillige kvinder anmeldt seksuelle krænkelser fra nytårsaften udført af mænd med indvandrerbaggrund.

Disse oplysninger er kommet frem, efter afsløringer om, at Stockholms politi har dækket over hundredevis af seksuelle overgreb, fordi de var blevet begået af unge, afghanske mænd.

Avisen Kvällsposten har fået adgang til en rapport, hvor politiet i Malmö blandt andet skriver, at flere hundrede afghanske drenge gik målrettet efter berusede kvinder, som de omringede og befamlede.