Udland

Siden mareridtsnat i Köln: Tyskland afviser tre gange så mange flygtninge

Antallet af flygtninge, der bliver sendt ud af Tyskland, er tredoblet siden nytår, hvor flere hundrede kvinder blev udsat for sexovergreb i Köln.

Flere hundrede kvinder overfaldet og forulempet af så mange mænd, at politiet magtesløst måtte se til.

De skræmmende hændelser i den tyske by Köln nytårsnat har lagt et tungt pres på kansler Angela Merkel, da gerningsmændene menes at have været hovedsageligt flygtninge og migranter.

Og statistikkerne viser, at det har skabt forandringer i det traditionelt flygtningevenlige land. Ifølge BBC er antallet af flygtninge, Tyskland sender tilbage til Østrig, nemlig tredoblet siden nytår.

Afghanere og nordafrikanere

Hvor tyskerne i december dagligt gav omkring 60 personer besked på at tage tilbage til Østrig, har det i januar været 200 hver dag. Der er hovedsageligt tale om afghanere, marokkanere og algiere, oplyser østrigsk politi. Det er altså ikke syrere, som grundet borgerkrigen i deres hjemland som regel får asyl.

En rapport har fastslået, at overfaldsmændene i Köln 'næsten udelukkende' var arabiske og nordafrikanske migranter. Af 19 mistænke er ingen tyske statsborgere, mens 14 af dem er marokkanere og algiere.

Mere end 500 personer har anmeldt kriminelle hændelser - 40 procent af dem drejer sig om seksuelle overgreb.

Grænsekontrol i Skandinavien

De fleste af de migranter, tyskerne har sendt tilbage til Østrig, ønskede ifølge politiet at søge asyl i andre lande, særligt Skandinavien.

Det stigende pres mod Merkel for mere grænsekontrol kommer efter, at Sverige 4. januar indførte grænsekontrol, hvilket fik Danmark til at gøre det samme.

Tyskland modtog mere end en million asylansøgere i 2015. Til sammenligning fik Danmark lige under 18.000.