Her blev narkobaronen 'El Chapo' fanget på sexhotel

Fredag blev narkobaronen 'El Chapo' fanget efter en seks timers stor aktion med biljagt, helikoptere, kloakker og et bordel.

Støvregnen fugtede den lune asfalt, mens nattens himmel langsomt blev lysere over den mexicanske by Los Mochis. Et hold specieltrænede styrker nærmede sig det hvide hus på hjørnet af Boulevard Juquilpan, men bag murene anede verdens største narkobaron ’El Chapo’, leder af det berygtede Sinaloa-kartel, at noget var i gære.

Kugler og gnister føg gennem luften og markerede starten på det, der skulle vise sig at blive en seks timer lang jagt med bil og helikoptere, i våde, mørke kloakker og på et sexhotel, skriver The Guardian.

Verdens farligste forbryder

Fredag blev Joaquin ”Chapo” Guzman fanget efter et halvt år på fri fod. I juli lykkedes det ham at gennemføre en spektakulær flugt fra det topsikrede Altiplano-fængsel udenfor Mexico City gennem en halvanden kilometer lang tunnel.

’El Chapo’ styrer et narkoimperium og har smuglet kokain, heroin og hash for milliarder af dollars til amerikanske byer. Han menes at have erhvervet sig sin store magt ved brutalitet og nådeslåshed, og derfor betegnes han som ’verdens farligste forbryder'.

Stak af gennem kloakken

Ifølge de mexicanske myndigheder åbnede ’El Chapo’ og kartellet ild først, da de mexicanske specialstyrker fik brudt ind i huset.

Styrkerne var forberedte på ’El Chapos’ underjordiske forsvindingsnumre – og fulgte efter ham, da han stak af og forsvandt ned i Mexicos klamme kloaksystem, skriver flere mexicanske medier.

Først efter mange timer fik specielstyrkerne igen øjne på den farlige forbryder. Nu i en rød Ford Focus. Omkring klokken 10.00 startede en biljagt, mens formiddagen forløb normalt for de mange intetanende mexicanere.

Side om side med lamineret sexmenu

Et sexhotel blev sidste stop for ’El Chapo’. Mens han søgte tilflugt på værelse 51 på Doux Motel til 300 pesos, godt 114 kr., for seks timer, ventede de mexicanske specialstyrker på forstærkninger, før de stormede bygningen.

På et beige satinsengetæppe blev verdens farligste forbryder lagt i håndjern. Omgivet af pink indretning, side om side med en lamineret menu af sexlegetøj, kondomer og diverse smørelse, så Joaquin ”Chapo” Guzman friheden for måske sidste gang.

’El Chapo’ er nu igen iklædt orange fangedragt i Altiplano, der nu er renoveret med yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

 

100.000 mennesker dræbt

I Mexico er narkokriminaliteten eksploderet, siden regeringen erklærede officiel krig mod kartellerne i 2006. Narkokrigen er dagligt skyld i blodige kampe mellem de konkurrerende karteller og politiet.

Kartellerne er ifølge de mexicanske myndigheder skyld i, at op mod 100.000 mennesker er dræbt eller sporløst forsvundet – og brutaliteten vokser stødt.

Kartellerne sender tydelige beskeder til hinanden ved at skyde på offentlige steder, skære arme og ben af konkurrenter, hugge et hoved eller efterlade i grøfte. Alt sammen på højlys dag, så beskeden ikke går tabt.