Udland

FN's fredsbevarende styrker beskyldes for at betale unge piger for sex

FN's fredsbevarende styrker er blevet ramt af endnu en sexskandale i Den Central Afrikanske Republik.

Endnu en sexskandale klæber til FN's fredsbevarende styrker i Den Centralafrikanske Republik.

Mindst fire soldater bliver beskyldt for at have betalt unge piger helt ned til 13 år for seksuelle ydelser i en lejr for internt fordrevne, skriver den amerikanske avis Washington Post.

 - De jager de mennesker, de er kommet for at beskytte, siger Parfait Onanga-Anyanga, FN's øverste embedsmand i det afrikanske land.

De jager de mennesker, de er kommet for at beskytte

 

Købte piger for tre kroner

FN har ingen officielle oplysninger om de fire soldaters nationaliteter, men der er angiveligt tale om mænd fra Gabon, Marokko, Burundi og Frankrig, som har været i kontakt med en decideret prostitutionsring, hvor drenge og unge mænd har solgt piger fra alt fra alt mellem 3 og 21 kroner. Det oplyser en unavngiven FN-talsmand til den amerikanske avis. 

Hændelsen er blot den seneste i rækken af beskyldninger om seksuelle overgreb begået af FN-styrker eller FN-ansatte. I løbet af de seneste måneder har 22 sager om påståede seksuelle krænkelser rystet organisationen, og det har fået generalsekretær Ban Ki-moon til at indføre en nul tolerance-politik og til at kalde de mange sager for en "kræftknude i vores system".

Overgreb særligt udbredte i Den Centralafrikanske Republik

FN leder i øjeblikket ni fredsbevarende operationer i Afrika og har udstationeret flere end 100.000 mennesker på kontinentet.

Sagerne om de seksuelle overgreb truer med at slå alvorlige skår i organisationens troværdighed og legitimitet, skriver Washington Post.

FN har i de seneste år været ramt af skandalesager på missionerne i Mali, Sydsudan, Liberia og Den Demokratiske Republik Congo, men missionen i Den Centralafrikanske Republik har været særligt hårdt plaget af beskyldninger om seksuelle overgreb.

FN sendte civile og soldater til det konflikthærgede land i 2014 for at hjælpe med til at bremse borgerkrigen og støtte landets regering.