Udland

Bowies sidste album var timet med hans død: Et sidste farvel

Albummet Blackstar, der blev David Bowies sidste, var planlagt til hans død, fortæller Bowies producer. Sangeren døde søndag og blev 69 år gammel.

”Se op. Jeg er i himlen.”

Sådan lyder de første ord i sangen Lazarus på David Bowies sidste album, Blackstar, der udkom i fredags. Og albummet var nøje planlagt til at udkomme lige før, at sangeren selv skulle dø, fortæller producer Tony Visconti til britiske Telegraph.

David Bowie sov stille ind søndag efter en lang kamp mod kræft – og det sidste album var en farvelgave til de mange dedikerede fan.

- Hans død var ikke anderdeles end resten af hans liv. Et kunstværk, siger Tony Visconti til Telegraph.

Planlagt farvel

Sammentræffet mellem farvelalbummet og David Bowies farvel til livet var planlagt i et år. Albummet gav Bowie en mulighed for at give sine fans sin version af døden.

Det fortæller produceren, der selv er meget påvirket af David Bowies død. Planlagt eller ej.

- Han var en ekstraordinær mand fuld af kærlighed og liv. Han vil altid være med os. Lige nu er det passende at græde, siger Tony Visconti.

 

Bowie i hospitalmusikvideo

Musikvideoen til sangen Lazarus er blevet set af millioner af fans og sætter David Bowies farvel i et noget dystert lys. I videoen ser man ham i en hospitalsseng og i et stort, sort skab.  

David Bowie kæmpede med kræft i 18 måneder og gennemførte udgivelsen af sit sidste album, mens han var syg.

He always did what he wanted to do. And he wanted to do it his way and he wanted to do it the best way. His death was...

Posted by Tony Visconti on Monday, January 11, 2016