Udland

Dansk taxachauffør anholdt for menneskesmugling til Sverige

En dansk taxachauffør blev søndag stoppet af svensk politi med en irakisk asylansøger i bilen.

En dansk taxichauffør i 35-årsalderen blev søndag eftermiddag anholdt ved Øresundsbroen under mistanke for menneskesmugling.

Det skriver den svenske avis Expressen søndag aften.

Danskeren blev stoppet i id-kontrollen og kontrolleret af politiet klokken 17.46 på den svenske side af broen i Lernacken i Malmø.

- I bilen befandt sig en asylansøger, som ikke havde nogen id-papirer på sig, siger presseansvarlig Maya Forstenius fra det svenske politi til Expressen.

Kan være strafbart

Passageren beskrives som en voksen mand, der har oplyst, at han kommer fra Irak.

- Hvis man hjælper nogen med ulovligt at rejse ind i Sverige, så kan det være strafbart efter udlændingeloven. Det kan blive kategoriseret som menneskesmugling, siger Maya Forstenius.

Sverige indførte den 4. januar id-kontrol for alle rejsende til Sverige fra Danmark. Natten til lørdag blev en svensk taxachauffør også anholdt for menneskesmugling, da han blev stoppet med tre syriske asylansøgere i bilen ved Øresundbroen, skriver Expressen.

Natten til søndag anholdt svensk politi to mænd, der sejlede over Øresund i en gummibåd, der menes stjålet i Helsingør.Den ene mand blev mistænkt for menneskesmugling, mens den anden menes at ville søge asyl i Sverige.