Politibetjent om rædselsnatten i Køln: De trak trusserne af kvinderne

Betjente, der var tilstede ved de ubehagelige overgreb i Køln, fortæller om deres oplevelser.

Flere politimænd beretter nu, hvad de oplevede nytårsaften i den tyske by Køln, hvor op mod 100 kvinder har fortalt politiet, at de blev udsat for seksuelle overgreb og røveri af flere store grupper mænd.

De tyske politimænd, der ønsker at være anonyme, var på vagt foran banegården i Køln, og de er rystede over, hvad de så.

Det fortæller de til det tyske medie Express.de.

Den ene af betjentene fortæller, at der i hans gruppe blev anholdt 15 personer, og at de anholdte kun havde været i Tyskland i kort tid.

- Af disse personer var 14 fra Syrien og en fra Afghanistan. Det er sandheden. Selvom det gør ondt, siger han til Express.de.

Jeg havde unge kvinder grædende ved siden af mig, der havde fået trukket trusserne af, efter at mængden spyttede på dem. Det chokerede mig.

Anonym tysk politibetjent til Express.de

Betjent: Anholdte er asylansøgere

En anden betjent beskriver, hvordan skrækslagne kvinder kom politifolkene i møde.

- Jeg havde unge kvinder grædende ved siden af mig, der havde fået trukket trusserne af, efter at mængden spyttede på dem. Det chokerede mig, fortæller betjenten.

Ifølge Express.de havde de 15 føromtalte anholdte specielle opholdstilladelser på sig, der viser, at de er asylansøgere.

- Vi har har talt med flygtningeledsagere, førstehjælpsmandskab og akutlæger, der alle bekræfter, at der til dels var tale om asylansøgere, siger en af politifolkene til avisen.

Under de tumultariske begivenheder forsøgte politiet desperat at få forstærkning, men det var ifølge en af de anonyme betjente ikke muligt, da alle styrker havde opgaver andre steder.

Vi råbte, men politiet kom ikke og hjalp os.

19-årig kvinde til Express.de

Politiet kom ikke

Mange kvinder har efter episoden i Køln fortalt, hvordan de oplevede aftenen og natten.

En 19-årig kvinde fortæller til Express, at hun ankom til pladsen foran banegården, da de blev omringet af 25-30 udenlandske mænd, som bandede af dem.

- Mine to veninder blev taget på bagdelen, og en mobiltelefon blev stjålet.

Det værste for kvinden var dog, at der relativt tæt på veninderne var politi til stede, men at de ikke reagerede.

- Vi råbte, men politiet kom ikke og hjalp os.

Borgmester giver anbefalinger til kvinder for at undgå overgreb

Efter de mange overgreb har borgmesteren i Køln, Henriette Reker, sammen med politidirektørerne i Køln, Wolfgang Albers og Wolfgang Wurm, afholdt et møde for at diskutere, hvordan man skal håndtere overgrebene og forhindre dem i fremtiden.

- Det er vigtigt, at vi forhindrer sådanne episoder i nogensinde at finde sted igen. Vi har nu erfaret, at de (angrebene, red) fandt sted i flere byer. Det er naturligvis ikke noget, vi bliver mere trygge af, siger hun til RP Online.

For at forebygge lignende tilfælde blev man på mødet enige om at udstede anbefalinger for unge kvinder og pigers adfærd.

Anbefalingerne går blandt andet ud på at holde afstand på en armslængde til fremmede, at holde sammen i sin gruppe, at bede eventuelle vidner om hjælp til at bryde ind som vidner samt at informere politiet, hvis man er vidne til eller offer for et sådan angreb.