Skandalen i Køln: Borgmester laver retningslinjer for kvinder

Borgmesteren i Køln har udstedt en række retningslinjer for unge kvinder og pigers adfærd for at forebygge fremtidige angreb.

Borgmester i Køln, Henriette Reker, har i selskab med politidirektørerne i Køln Wolfgang Albers og Wolfgang Wurm afholdt et møde for at diskutere, hvordan man skal håndtere det angreb, der fandt sted i Køln centrum nytårsaften.

Op mod 100 kvinder blev forulempet af personer, der gemte sig i en flok af over 1.000 mand.

- Det er vigtigt, at vi forhindrer sådanne episoder i nogensinde at finde sted igen. Vi har nu erfaret, at de (angrebene, red) fandt sted i flere byer. Det er naturligvis ikke noget, vi bliver mere trygge af, siger hun til RP Online.

Der har også været rapporter om forulempede kvinder i både Hamborg og Stuttgart dog i mindre omfang end i Køln.

En armslængde fra fremmede
For at forebygge lignende tilfælde blev man på mødet enige om at udstede anbefalinger for unge kvinder og pigers adfærd.

Anbefalingerne går blandt andet ud på at holde afstand på en armslængde til fremmede, at holde sammen i sin gruppe, at bede eventuelle vidner om hjælp til at bryde ind som vidner samt at informere politiet, hvis man er vidne til eller offer for et sådan angreb.

I Tyskland er der tradition for at afholde karneval, der er den tyske pendant til fastelavn. Netop det årlige karneval skaber grobund for bekymring hos borgmesteren.

De mænd, der stod bag overgrebene nytårsaften, er beskrevet som værende af nordafrikansk og arabisk udseende. Henriette Reker mener derfor også, at det skal fremgå meget tydeligt, hvad der er acceptabel opførsel. Samtidig pointerer hun, at det langtfra var alle, der var asylansøgere. Flere personer, der deltog i angrebene, var angiveligt kendt af politiet.

- Vi er nødt til at forhindre forvirring omkring, hvad der er lig kærlig adfærd, og hvad der er den diametrale modsætning til åbenhed. Især i forhold til seksuel adfærd, sagde hun efter mødet.

Kritik af borgmesteren
Politiet kommer til at være massivt tilstede til februar, når flere karnevaller afholdes i byens midte. Det er i den forbindelse, at borgmesteren har advaret unge kvinder om de potentielle farer ved begivenheder, hvor alkohol er involveret.

Men anbefalingerne er også blevet mødt med stor kritik. Folk har ytret frustration over, at borgmesteren med de nye anbefalinger sætter fokus på ofrenes adfærd fremfor gerningsmændenes.