Udland

Næsten 100 chikanerede kvinder i Køln: Ingen forventes dømt

Det tyske Politiforbund oplyser nu, at man ikke forventer at kunne dømme nogen af gerningsmændene for overgrebene, der fandt sted nytårsaften i Køln.

Knap 100 kvinder blev overfaldet og krænket i den tyske by Køln nytårsaften i en gruppe af mere end 1.000 mænd.

Hos det tyske Politiforbund frygter man, at det lave antal anholdte vil opildne gerningsmændene til at begå lignende overgreb i fremtiden, da frygten for at blive fanget er svækket, det skriver Der Spiegel.

- Det er endnu uvist, hvorvidt der er en eneste af disse gerningsmænd, der får en dom for overgrebene. Derfor frygter jeg, at gerningsmændene føler sig opmuntret til at fortsætte i anonymitetens skygge, siger Politiforbundets formand, Rainer Wendt.

På nuværende tidspunkt er ingen af gerningsmændene identificeret, det skriver Der Spiegel.

Indenrigsminister kritiserer politiet
Den tyske indenrigsminister, Thomas De Maizière, har været ude med en kritik af Køln Politis ageren nytårsaften.

- Sådan kan politiet ikke arbejde, sagde han, og refererede til politiets mislykkede forsøg på at rydde pladsen, hvor en stor del af overgrebene fandt sted.

Politiforbundets formand Rainer Wendt har taget politiet i forsvar.

- Man kan ikke bebrejde Kølns Politi. Antallet af enheder i byen på arbejde, var ikke nok til at rydde pladsen, siger han.                    

Manglende beviser
Ifølge Rainer Wendt mangler politiet personale, for at kunne forfølge sager i et sådan omfang.

Tirsdag udtalte han, at videooptagelser ikke altid gør sig gældende som bevis i en domstol.

- Det er usandsynligt, at gerningsmændenes forbrydelser kan bevises i retten via videooptagelser fra personer fra stedet, sagde han.

På trods af den udmelding, så anmoder Reiner Wendt nu om, at man øger videoovervågningen, så fremtidige angreb kan forhindres og især opklares.  

Organiseret kriminalitet
Angrebene udspillede sig i flere tyske byer nytårsaften, hvor store grupper af unge mænd angreb og stjal fra unge kvinder, der fejrede nytår.

Landets justitsminister Heiko Maas taler om en helt ny form for organiseret kriminalitet.

- Dette er en fuldstændig ny dimension af organiseret kriminalitet, sagde han i Berlin i dag.

Overgrebene, der hovedsageligt fandt sted foran hovedbanegården i Køln, har rystet Tyskland på grund af deres omfang, og den måde de foregik på.

Men ikke kun Køln har oplevet angreb - der er også rapporter om forulempede kvinder i Hamborg og Stuttgart.

I Køln blev overgrebene begået i blandt gruppe på omkring 1.000 unge mænd af primært nordafrikansk og arabisk herkomst, skriver magasinet Der Spiegel. Gruppen var ifølge politiet indblandet i episoderne på pladsen ved banegården og nær byens domkirke.