Merkel fordømmer "modbydelige" masseovergreb mod kvinder i Köln

Den tyske kansler Angela Merkel har tirsdag eftermiddag været i telefonisk kontakt med Kölns borgmester om de seksuelle overgreb på mindst 90 kvinder i den tyske by nytårsnat. Merkel kalder overgrebene for modbydelige og kræver en hurtig reaktion fra myndighederne. Det skriver Der Spiegel.

Angela Merkel reagerer efter det krisemøde som Kölns borgmester, Henriette Reker, har holdt med byens politi. Det siger Merkels talsmand, Steffen Seibert til Der Spiegel.

- Kansleren udtrykte sin harme over disse modbydelige overfald og seksuelle krænkelser. Det kræver en hård reaktion fra vores retsstat. Alt skal gøres for at identificere og straffe de skyldige så hurtigt som muligt uanset deres oprindelse og baggrund, siger Steffen Seibert på vegne af Angela Merkel.

Flere ministre fordømmer

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, fordømmer også hændelserne og siger, at en retsstat ikke kan tillade at nogle, som fejrer nytårsaften fredeligt, skal udsættes for sådanne hændelser. Han tilføjer, at den ’tilsyneladende deltagelse af personer med indvandrerbaggrund’ ikke må  føre til en generel mistænkeliggørelse af flygtninge.

Overgrebene, der hovedsageligt fandt sted foran hovedbanegården i Köln, har rystet Tyskland på grund af deres omfang, og den måde de foregik på.

- Dette er en fuldstændig ny dimension af organiseret kriminalitet, sagde den tyske justitsminister, Heiko Maas, tidligere i Berlin.

Overgrebene blev angiveligt begået af en gruppe på omkring 1.000 unge mænd af primært nordafrikansk og arabisk herkomst, som ankom ved hovedbanegården. Det skriver Der Spiegel. Gruppen var ifølge politiet indblandet i episoderne på pladsen ved banegården og nær byens domkirke. Politiet er i gang med at efterforske sagerne.

Politimester i Köln, Wolfgang Albers siger til Der Spiegel, at man endnu ikke har kortlagt episoderne.

- Der er ikke tale om tusind gerningsmænd. Der er en gruppe på 1.000 mennesker til stede. Antallet af gerningsmænd er ukendt. Det faktum at 90 har anmeldt en forbrydelse, er ikke ensbetydende med, at der automatisk er 90 gerningsmænd, siger Wolfgang Albers.