Her bliver stavefejl synlig for alle: Hollande offentliggør mindeplade ved Charlie Hebdo

En stavefejl har sneget sig ind på en mindeplade, der er blevet lavet til ære for de dræbte under terrorangrebet på Charlie Hebdo 7. januar sidste år.

Fejlen blev først opdaget i dag, da den blev præsenteret af Frankrigs præsident, Francois Hollande, til en mindehøjtidelighed.

Navnene pĂĄ de dræbte under angrebet pĂĄ Charlie Hebdo er skrevet pĂĄ pladen. Heriblandt er den afdøde 80-ĂĄrige tegner Georges Wolinski.

Men i stedet for en korrekt afslutning af efternavnet med et ”i,” er det stavet "Wolinsky."

Ny plade inden for 48 timer

Fejlen blev ifølge The Guardian hurtigt opdaget af journalister blandt de fremmødte til mindeceremonien. Pladen blev herefter med det samme dækket til med et sort klæde.

Senere på dagen er en midlertidig korrektion blevet lavet på pladen, så tegnerens navn nu afsluttes med ”i.” Det er blevet lovet, at en ny plade vil blive sat op inden for 48 timer.

En talsperson for borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, har efterfølgende sagt, at fejlen er lavet af firmaet, der har indgraveret navnene. Ifølge talspersonen var navnene skrevet korrekt, da firmaet modtog dem.

To andre plader er ogsĂĄ offentliggjort

Efter angrebet på Charlie Hebdo blev yderligere fem personer dræbt. Til minde om dem blev to plader yderligere offentliggjort tirsdag.

Den ene er til ære for politibetjent Ahmed Merabet. Den hænger nær Boulevard Richard-Lenoir, hvor han blev dræbt.

Den anden plade hænger ved et jødisk supermarked i Paris, hvor fire personer mistede livet to dage efter angrebet på Charlie Hebdo.

I klippet øverst oppe kan du se Francois Hollande offentliggøre mindepladen.