Kvinde ville spørge Hillary om Bills sexskandaler: Du er meget ubehøvlet

Demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton blev adskillige gange afbrudt af samme kvinde under et borgermøde søndag. Det fik Hillary Clinton til at komme med en rap replik, der fik lukket munden på kvinden.

Borgermødet foregik på et rådhus i Derry i delstaten New Hampshire. Her havde de omkring 750 tilstedeværende mulighed for at stille Hillary Clinton spørgsmål – hvis de altså blev valgt af Clinton efter at have haft hånden i vejret.

Men den detalje ignorerede kvinden. I stedet for at vente på, at Hillary Clinton udpegede hende, rejste hun sig op og råbte sit spørgsmål til Clinton, der stod og talte.  

- Du er meget ubehøvlet, og jeg har ikke tænkt mig at vælge dig nogensinde, sagde Clinton, mens hun kiggede direkte på kvinden.

Kommentaren udløste et entusiastisk bifald fra publikum, som fik lukket munden på kvinden.

Kvinde ville spørge om Clintons sexskandaler

Den opråbende kvinde er ifølge CNN blevet identificeret som Katherine Prudhomme O'Brien - en republikansk lokalpolitiker. Hun har efter mødet forklaret, at hun forsøgte at spørge ind til sexskandaler om Hillarys mand og tidligere præsident, Bill Clinton.

Sexskandalerne indebærer blandt andre en kvinde ved navn Juanita Broaddrick, som har beskyldt Bill Clinton for at have voldtaget hende. Ifølge Katherine Prudhomme O'Brien fortalte Hillary Clinton i sommer, at hun ikke ved, hvem Juanita Broaddrick er og ikke vil vide, hvem hun er. 

I sidste måned skulle Hillary Clinton ifølge Katherine Prudhomme O'Brien have fortalt en anden person, at hun mener, at Juanita Broaddrick lyver om voldtægten. Men hvordan hun kan mene det, hvis hun ikke kender hende, var netop, hvad Katherine Prudhomme O'Brien ville spørge Hillary Clinton om.

Kampagne blev opfattet dobbeltmoralsk

Hillary Clinton har tidligere i 2015 ført en kampagne, der støtter op om, at alle ofre for voldtægt fortjener at blive troet på, indtil det modsatte er bevist.

Grundet hendes mands baggrund med sexskandaler opfattede mange – især republikanere – kampagnen som dobbeltmoralsk. 

Det larmende publikum under mødet gjorde det svært for mange at høre Katherine Prudhomme O'Briens spørgsmål. Derfor er det usikkert, om Hillary Clinton hørte hendes spørgsmål.