Dating-side skaber vrede: Kun for hvide

- Vi tror på, at det at finde den perfekte partner – den eneste ene – er en af de bedste måder at gøre et menneske lykkeligt.

Sådan skriver en ny amerikansk datingportal på sin hjemmeside. Men til trods for de flotte ord bliver siden alligevel mødt med kritik: Det er nemlig en nicheside, hvor hvide mennesker kan møde hinanden. Navnet er Where White People Meet (Hvor Hvide Mennesker Mødes, red).

Hjemmesiden har skabt debat, efter et stort banner er blevet sat op langs en hovedvej i staten Utah, hvor selskabet har hovedsæde. Budskabet er faldet flere lokale for brystet.

- Jeg syntes ikke, at sådan en reklame er den rigtige måde at være lære vores børn at elske på, siger Kim Gilbert til den lokale TV-station FOX13.

- Jeg føler, at vi burde være kommet videre fra tankesættet om at holde sig til sin egen race, siger Michelle Dessau.

Det er ikke lykkedes for FOX13 at få en kommentar fra sidens bagmænd, men de skriver på hjemmesiden, at alle – trods navnet – er velkomne til at melde sig ind på siden. Uanset hudfarve.

- Vi ønsker, at vores datingside på en simpel og billig måde skal sætte ligesindede i forbindelse med hinanden på en ikke-diskriminerende måde.

Trods opmærksomheden i flere medier, har Where White People Meet i skrivende stund kun nogle få hundrede medlemmer.