Bill Cosbys kone skal vidne mod sin mand

En dommer i Massachusetts har beordret Bill Cosbys kone til at vidne i en injuriesag mod sin mand. Det skriver Sky News.

Det er syv kvinder, som har sagsøgt skuespilleren. De hævder, at Cosby har begået overgreb på dem. Men de sagsøger den 78-årige Cosby for injurier, eftersom han har kaldt dem løgnere.

Kvindernes advokater har stævnet hans kone, Camille Cosby, fordi hun også fungerer som manager for skuespilleren.

Camille Cosbys advokater fastholder, at et ægtepars samtaler må være fortrolige. Men det valgte en dommer at se bort fra torsdag. Entertainerens kone skal derfor vidne 6. januar.

Gammel sag blev genĂĄbnet

Camille Cosby har stået tavs ved sin mands side, selvom mere end 50 kvinder siger, at han har krænket dem.

Han har i flere tilfælde indrømmet utroskab, men hævder, at kvinderne indvilligede i at have sex med ham. 

Cosby blev onsdag sigtet for at have bedøvet og forgrebet sig mod en kvinde i 2004. Den sag blev genĂĄbnet i sommer, da flere kvinder kom med anklager mod skuespilleren, og hidtil hemmeligstemplede vidneudsagn blev offentliggjort.

I et af dem, indrømmede Bill Cosby at have givet en kvinde piller med henblik pĂĄ at have sex med hende. Og dĂ©t udsagn medførte, at sager, der ellers var opgivet i retssystemet blev genĂĄbnet. 

Sager helt tilbage til 1965

I alt har mere end 50 kvinder beskyldt Bill Cosby for at have krænket dem. Flere af tilfældene ligger dog sĂĄ langt tilbage, at der er tale om en overskridelse af forældelsesfristen.

Anklagerne fra kvinderne strækker sig fra 1965 og helt frem til 2008. Og det gennemgĂĄende tema i mange af anklagerne er, at Bill Cosby pĂĄ en eller anden mĂĄde lokkede piller i dem, hvorefter han forgreb sig pĂĄ dem. 

I december - mĂĄneder efter at sagen for alvor begyndte at rulle - forsøgte Bill Cosby at vende billedet efter ĂĄrs tavshed om anklagerne: Han gik til en domstol med pĂĄstand om bagvaskelse og sagde, at kvinderne løj.

Det er på den baggrund, at de syv kvinder nu sagsøger for injurier.

Bill og Camille Cosby blev gift i 1964 og har fem børn sammen.

Herunder kan du læse om alle kvinderne, der har fortalt om overgreb af Bill Cosby: