Tysk politi advarer om "konkret" terrortrussel i München

Politiet i München har beviser på, at et muligt angreb kan være under opsejling i byen, og beviserne er så sikre, at de ikke kan ignoreres.

Det oplyser en talskvinde fra politiet kort før midnat nytårsaften.

- Som reaktion på troværdige efterretninger, mener politiet i München, at der er en terrortrussel i området. At dømme ud fra oplysninger på nuværende tidspunkt, som vi anser for at være troværdige, er der planer om at udføre et angreb i aften, skriver politiet på Facebook.

Omkring klokken 01 lokal tid oplyser politiet, at en islamistisk gruppe står bag truslen om et angreb.

Byens politi har samtidig evakueret flere togstationer i forbindelse med advarslen.

- Alle skal forlade Pasinger-stationen og hovedbanegården. Togene kører ikke længere! Følg venligst alle anvisninger fra betjente på stedet, skriver politiet på Twitter.

- Vi har konkrete tegn på, at der er planlagt et terrorangreb. Undgå venligst store folkemængder og de to togstationer, lyder det yderligere.

Anser truslerne som reelle

Ifølge politiet anses truslerne om et angreb som troværdige. Derfor bliver der handlet hurtigt i München, der er hovedstad i delstaten Bayern.

Den tyske avis Die Welt, skriver at politiet i München udtalte tidligere torsdag, at man ikke ville øge sikkerhedsniveauet nytårsaften mere end man har gjort andre år. Men ifølge avisen, har der været flere politifolk i beredskab, end der har været andre dage. 

Politiets advarsel kommer dagen efter at borgmesteren i den belgiske hovedstad, Bruxelles, aflyste byens officielle nytårsfest. Ifølge borgmesteren skete det på grund af en terrortrussel mod byen.