To anholdt: Mistænkt for planer om nytårsterror i Bruxelles

Belgisk politi har anholdt to personer i forbindelse med en omfattende politiaktion i forskellige byer rundt om i landet. Seks personer blev i først omgang tilbage holdt under aktionerne i Bruxelles og Liege, men fire blev løsladt igen.

Ifølge de foreløbige oplysninger er de to personer mistænkt for at planlægge et terrorangreb i den belgiske hovedstad, der også er hovedsæde for en lang række EU-institutioner. Angrebet skulle angiveligt finde sted nytårsaften, og på deres adresser fandt politiet militæruniformer og propaganda fra terrorgruppen Islamisk Stat.

Der blev dog tilsyneladende hverken fundet våben eller sprængstof.

Flere sager i Belgien

I forbindelse med terrorangrebet i Paris i november måned var Bruxelles også i søgelyset, blandt andet fordi to af gerningsmændene havde boet i den belgiske hovedstad. Siden er ni personer med forbindelse til terrorhandlingen blevet anholdt i Belgien. Politiet understreger dog, at den aktuelle sag ikke har forbindelse til angrebet i Paris.

Men sagen kommer i en periode, hvor Belgien har været i højeste beredskab.

Politiet har det senest år optrevlet flere mulige terrorceller i Belgien, ligesom landet er en af de europæiske nationer, hvorfra flest borgere er rejst til Syrien for at kæmpe for terrorgruppen IS.

Den ene af de anholdte personer er også mistænkt for at have forsøgt at rekruttere folk til rabiate grupper.

Målene for det forpurrede angreb var angiveligt symbolske steder i Bruxelles.