Udland

Levende begravet i 67 timer: Her bliver han reddet op

Omkring 100 mennesker blev meldt savnet efter søndagens jordskred i den kinesiske storby Shenzhen, hvor i alt 33 bygninger styrtede sammen. Heriblandt en ung mand, som først onsdag morgen blev reddet op fra ruinerne af en industribygning efter at have ligget begravet i 67 timer.

Hårdt kvæstet, særligt i benene, blev han transporteret til et hospital, hvor hans tilstand efter en operation nu er stabil, men han er hårdt medtaget.

- Ofret er ekstremt svag, dehydreret og har adskillige skader på kroppen med brud på knogler, som er blevet knust, fortæller Wang Guangming, direktør for Shenzhen Guangming-hospitalet, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der er fortsat håb om at finde overlevende, og redningsarbejdere fortsætter således deres søgen ved industrikomplekset, hvis bygninger udover fabrikker blandt andet inkluderede tre sovesale for arbejdere.

Over 70 personer savnes fortsat efter ulykken, mens antallet af døde endnu ikke er offentliggjort, skriver Reuters.

Jordskreddet blev udløst af en blanding af mudder og industrielt affald, oplyser de kinesiske myndigheder, som har sendt 500 redningsarbejdere og 30 hunde til området for at hjælpe med eftersøgningen.

Det oplyser det statslige nyhedsbureau Xinhua, som samtidig skriver, at præsident Xi Jinping har krævet, at lokale myndigheder gør alt i deres magt for at holde antallet af omkomne på et minimum, mens pårørende til savnede skal hjælpes.

Det er anden gang, at der sker en industriel katastrofe i Kina inden for de seneste fire måneder. I august blev mindst 160 personer dræbt af kæmpe kemieksplosioner i havnebyen Tianjin.

Se den unge arbejder blive reddet i videoen øverst - og se herunder øjeblikket, hvor flere af bygningerne kollapser under jordskredet:

I nedenstående video kan du se optagelser af industriområdet efter søndagens jordskred: