Udland

Hér kollapser bygning efter massivt mudderskred i Kina

91 mennesker er savnet i den sydlige del af Kina, efter at et jordskred har begravet adskillige bygninger i mudder og byggeaffald.

Dermed er antallet af mennesker, der ikke har givet livstegn siden katastrofen søndag, fordoblet i forhold til tidligere udmeldinger fra myndighederne.

Jordskreddet blev udløst af en blanding af mudder og industrielt affald, oplyser de kinesiske myndigheder. I alt 33 bygninger blev begravet i storbyen Shenzen.

Premierminister Li Keqiang har beordret en statslig undersøgelse af tragedien, da det tyder på, at mudderblandingen var opbevaret for stejlt, hvilket "giver grundlag for ustabilitet og kollaps". Det skriver myndighederne i en skriftlig meddelelse.

Den kinesiske regering har sendt 500 redningsarbejdere og 30 hunde til området for at hjælpe med eftersøgningen.

Samtidig har præsident Xi Jinping krævet, at lokale myndigheder gør alt i deres magt for at holde antallet af omkomne på et minimum, mens pårørende til savnede skal hjælpes, skriver det statslige nyhedsbureau Xinhua.

Hundredvis af redningsfolk har gennemsøgt de ødelagte huse efter overlevende.

Det var et industriområde i Shenzen i det sydlige Kina, der søndag morgen blev ramt af jordskreddet, der blandt andet gik ud over tre sovesale for arbejdere og 14 fabrikker.

14 mennesker er ifølge Xinhua blevet reddet ud af ruinerne i live.

Du kan se flere billeder af kollapsede bygninger i videoen herunder: