Udland

Her boede morderne bag massakren i San Bernardino

Verdenspressen fik i dag adgang til den bolig, som de formodede gerningsmænd bag massakren i San Bernardino boede i.

FBI, der har overtaget efterforskningen, overgav torsdag aften boligen til udlejeren, som fredag gav tilladelse til, at pressen kunne fĂĄ lov til at se de mistænktes, Syed Rizwan Farooq og Tashfeen Malik, hus i byen Redlands. TV 2’s korrespondent Jesper Steinmetz var en af de journalister, som besøgte boligen.

- Man kan se, at det stadig bærer præg af at være forladt meget hurtigt, fortæller Jesper Steinmetz.

Forud for pressens besøg havde FBI allerede ransaget boligen, og på bordet kunne pressen derfor læse listen over, hvad FBI havde konfiskeret fra boligen.

- Det er minutiøst nedfældet på papir, fortæller Jesper Steinmetz.

FBI har fredag oplyst, at skyderiet i San Bernardino nu officielt efterforskes som en terrorhandling. Under skyderiet blev 14 personer dræbt på et center for handicappede. De to formodede gerningsmænd blev efter en biljagt - startende fra parrets bolig - dræbt af skud fra betjentene.

Den ene af gerningsmændene til massakren svor ifølge CNN angiveligt troskab til terrororganisationen Islamisk Stat under skyderierne.

Medie viste den mistænktes mors kørekort

Mange andre medier, herunder bl.a. CNN, Fox News og MSNBC, var også inden i de mistænktes bolig, og især MSNBC er efterfølgende kommet i vælten i flere amerikanske medier, fordi tv-stationen for åben skærm viste private billeder og ikke mindst et kørekort tilhørerende moderen til den ene af de mistænkte. Seerne kunne således læse hendes fødselsdato, højde, vægt, fulde navn og adresse og dermed udsætte hende for potentiel fare, skriver flere medier.

MSNBC har siden undskyldt for at vise id-kort for ĂĄben skærm: 

- MSNBC og andre nyhedsmedier blev inviteret indenfor, efter myndighederne var færdige med deres undersøgelser og overgav boligen til udlejeren. Selv om MSNBC ikke var det første medie inde i huset, havde vi de første livebilleder fra huset. Vi fortryder, at vi kort viste optagelser af billeder og id-kort, som ikke skulle være blevet vist på live-tv uden at have været til gennemsyn først, oplyser MSNBC i en meddelelse.

Mediet The Grasswire Now citerer den lokale sherif for at sige, at boligen stadig betragtes som et gerningssted og endnu ikke er blevet frigivet. FBI har imidlertid oplyst, at boligen torsdag aften blev overgivet til udlejeren.