Udland

Pårørende fik opkald og sms’er under massakre: ”Jeg er låst inde på et kontor”

Onsdag blev et handicapcenter i Californien ramt af en massakre. Forfærdede pårørende modtog under den blodige episode sms'er og telefonopkald fra deres nærmeste.

Skudepisoden foregik om aftenen dansk tid i byen San Bernardino. Op mod 14 personer blev dræbt og yderligere 14 blev såret af skud fra gerningsmændenes automatvåben. To mistænkte gerningsmænd blev efterfølgende dræbt i en skudveksling med politiet.

Terry Petits datter, Holly, var på arbejde på centeret under hændelsen. Her sendte hun sms'er til Terry Petit, hvor hun fortalte, at hun havde låst sig inde på et kontor i bygningen, mens gerningsmændene affyrede skud.

”Der er skyderi på mit arbejde. Folk er ramt. Er på kontoret og venter på politiet. Jeg er låst inde på et kontor," skrev Holly i en besked til sin far.

"Gem dig. Find et godt sted. Gem dig nu," skrev Terry Petit tilbage til sin datter.

"Det gør jeg, men vi er låst inde på et kontor," skrev Holly.

Flere låste sig inde: ”Jeg elsker dig”

Terry Petit er ikke den eneste, der fik en sms om, at et kontor blev brugt som skjulested for massakren.

Det samme fik Marcos Aguilera, som er gift med Elaine Aguilera. Hun arbejder som socialarbejder på handicapcenteret, hvor hun diagnosticerer spædbørn med autisme.

”Der er en bevæbnet mand på arbejdet,” skrev Elaine Aguilera ifølge CNN i en besked til 39-årige Marcos Aguilera.

Han sendte en sms tilbage, hvor han spurgte, hvorhenne hun var. I en senere besked spurgte han, om der var politi, og om hun var i sikkerhed.

”Jeg er låst inde på et kontor med tre andre mennesker,” skrev hun tilbage og tilføjede:

”Jeg elsker dig.”

Efter Marcos Aguilera modtog beskederne, forlod han sit arbejde og skyndte sig hen til sin ægtefælles arbejdsplads. Dramaet endte for dem med, at et SWAT-team reddede Elaine Aguilera ud fra centeret.

Blev skudt i ryggen og ringede til søster

27-årige Denise Peraza blev skudt i ryggen, da hun var på handicapcenteret under massakren. Efter hun blev skudt, ringede hun til sin søster Stephanie Baldwin.

- Jeg vil bare sige, at jeg elsker dig, siger Stephanie Baldwin til ABC7, at Denise Peraza sagde til hende i telefonen.

Herefter sagde Denise Peraza,  at hun blev nødt til at afbryde opkaldet og lagde da på.

Ifølge Stephanie Baldwin har Denise Peraza fortalt, at gerningsmændene var stille, da de skød folk i et stort konferencerum på centeret, hvor Denise Peraza var til en fest sammen med sine kolleger.

Her lå Denise Peraza  under et bord og forsøgte at beskytte sig med en stol sammen med en mand. Efter tragedien blev Denise Peraza behandlet på et hospital. Hun er nu uden for livsfare.

I et tweet herover kan du se et billede af Denise Peraza.

Hviskede i telefonen for ikke at blive opdaget

Olivia Navarro fandt ud af, at der var skyderi på handicapcenteret, da hendes datter ringede til hende og fortalte det med en hviskende stemme. På det tidspunkt befandt datteren sig på centeret, mens skyderiet foregik.

Ifølge Olivia Navarro hviskede hun for at undgå at blive hørt af gerningsmændene.

- Hun hviskede, for hun ville ikke have, at der var nogen, der hørte hende - hvis de nu var lige ude på gangen. Så hun holdt døren lukket og slukkede lyset. Eller nogen slukkede lyset i afdelingen. Og de låste døren. Andet ved jeg ikke. Det var, hvad hun fortalte, siger Olivia Navarro til Reuters og fortsætter:

- Og så stoppede jeg samtalen, for jeg ville ikke have, at hun snakkede mere.

Politiet har senere fortalt Olivia Navarro, at hendes datter blev evakueret fra bygningen i god behold.

Hørte skrig i baggrunden

Luis Gutierrez' kone var også på arbejde i centeret, da gerningsmændene begyndte at skyde. Ifølge Huffington Post ringede hans kone til ham, efter hun havde samlet sig med nogle af sine kolleger på et værelse.

Imens Luis Gutierrez’ kone under opkaldet var ude af den over, hvad der skete, kunne han høre skrig i baggrunden. Han vidste ikke, hvad der foregik på det tidspunkt.

- Der er en bevæbnet mand på arbejdet, var det eneste Luis Gutierrez fik fat på af, hvad hans kone sagde.

Senere kunne Luis Gutierrez ånde lettet op - hans kone var stadig i live.

I klippet øverst kan du høre Terry Petit, Marcos Aguilera og Olivia Navarro fortæller mere.